Pilot s 56 godina iskustva komentirao nesreću aviona u Puli s dvoje poginulih

PILOT Nijaz Delić letio je 56 godina, no ne sjeća se ovakve tragedije kakva se danas dogodila u pulskoj zračnoj luci, kaže u izjavi za lokalni portal Istra24.

Podsjetimo, prilikom polijetanja malog aviona njemačkih oznaka došlo je do nesreće u kojoj je stradalo dvoje stranih državljana, pretpostavlja se njemački bračni par.

"Ovako nešto događa se izuzetno, ali izuzetno rijetko"

"Nemam baš previše saznanja na osnovu kojih bih mogao imati širu sliku o tragičnom događaju, ali znamo već sada da se tragedija dogodila prilikom polijetanja te da je zrakoplov potpuno izgorio.

Ovako nešto događa se izuzetno, ali izuzetno rijetko. Ja se osobno ne mogu sjetiti kada sam zadnji put čuo za ovako nešto", komentirao je Delić, koji pretpostavlja da je ili pilot bio nedovoljno iskusan s vjetrom ili je zaboravio deblokirati neku od brojnih komandi.

"Vjetar zna stvarati probleme"

"Malim avionima vjetar zna stvarati probleme, no ako je pilot imao više od 300 sati leta, tako nešto mu ipak ne bi trebalo predstavljati poteškoću. Mada danas jest puhao jak vjetar. Možda su zaboravili na gorivo… Teško mi je to sad procijeniti. Evidentno da je zrakoplov pao te se potom zapalio nakon udarca. Inače, to je jako čvrst, kvalitetan i ekonomičan avion, sačinjen od specijalne plastike. Što ih je prevarilo, pokazati može samo vrijeme", zaključuje Delić.

Pročitajte više