Pisac "Alkemičara" Paolo Coelho: Tony Blair je ratni zločinac

NAJPRODAVANIJI brazilski pisac Paolo Coelho je bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira nazvao ratnim zločincem zbog njegove uloge u ratu u Iraku.

Pisca knjige "Alkemičar", koja je u svijetu prodana u 35 milijuna kopija, razbjesnila je činjenica da je Blair proglašen savjetnikom za Olimpijske igre koje će se 2016. godine održati u Brazilu. Coelho je na Twitteru napisao kako Blair zaslužuje otići u Haag, a ne u Rio.

"Na svojim rukama ima krv britanskih vojnika"

"Tonyja Blaira ćemo platiti kao savjetnika za Olimpijske igre 2016. godine? Jednu neodgovornu osobu koja je povela ilegalan rat?", napisao je Coelho na Twitteru te dodao kako je on bio u Kopenhagenu kada su Brazilci dobili Igre, ne zbog ubojica već zbog sportaša. "Ne u moje ime, ne u mojoj zemlji", napisao je Coelho te dodao kako je Blairovo namještenje sniziti reputaciju Brazila u ostatku svijeta.

Slavni pisac je napisao kako Blair loše stoji u svojoj zemlji, da su njegovi pregovori na Bliskom istoku propali, a posao je izgubio zbog iračkog rata. "Na svojim rukama ima krv britanskih vojnika", tvrdi Coelho koji je bio posramljen kada je Blair od gradonačelnika Rio de Janeira dobio dres brazilske nogometne reprezentacije.

 

Pročitajte više