PREDSJEDNIČKI IZBORI

Pitali smo američko veleposlanstvo što kažu na podršku teroristice Kolindi

Screenshot: Kolinda TV

HDZ i kampanja Kolinde Grabar-Kitarović jučer su se pohvalili da Julienne Bušić podržava aktualnu predsjednicu u njenim naporima za reizbor.

“Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!” stoji u opisu snimke objavljene na HDZ-ovom Facebook profilu.

Na snimci Julienne Bušić drži dva prsta u zraku. "Dam dva prsta za Kolindu", govori Bušić, a onda nešto slično ponovi i na engleskom. "Viktorija, pobjeda", kaže se na kraju snimke.

Julienne Bušić je supruga pokojnog Zvonka Bušića, hrvatskog nacionalista koji je u SAD-u osuđen na doživotni zatvor zbog otmice putničkog aviona i postavljanja bombe koja je usmrtila njujorškog policajca Briana Murraya. Julienne Bušić je također osuđena na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u toj operaciji, koju su američki mediji opisali kao terorizam.

Američko veleposlanstvo bez komentara "u ovom trenutku"

Index je stoga poslao upit američkom veleposlanstvu o tome kako komentiraju činjenicu da se HDZ i Kolinda hvale podrškom Julienne Bušić.

“Iz poštovanja prema hrvatskim predsjedničkim izborima, Američko veleposlanstvo odbija to komentirati u ovom trenutku”, odgovorili su nam iz veleposlanstva.

S obzirom na šturi odgovor Amerikanaca, može se zaključiti da će doći trenutak kada će veleposlanstvo biti spremno komentirati činjenicu da se Kolinda u kampanji kiti podrškom osobe osuđene, između ostaloga, za sudjelovanje u pogibiji jednog američkog policajca.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više