Pitali smo građane o virozama: Otišao sam na posao nakon dva tjedna, poludio sam doma

Screenshot: Index

Oscilacije vremenskih prilika ovih dana potpomogle su širenje sezonskih bolesti. Epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bilježe brojne virusne i bakterijske infekcije. Osim odraslih, na vrućicu, kašalj i curenje nosa žale se i djeca. Najviše je oboljelih od prehlade, gripe i respiratornog sincicijskog virusa.

Pitali smo građane jesu li bili bolesni, kako su se liječili i jesu li primijetili porast broja zaraženih u svojoj okolini.

"Ja sam zdrava kao konj"

"Kćer nam je bila bolesna, počela je s običnim kašljem, no nismo išli liječniku dijagnosticirati što je bilo. Evo, ja za sebe kažem da sam zdrava kao konj. Ne znam zašto je konj zdrav", rekla je jedna gospođa. Kaže i kako je "velika vlaga u zraku, u zatvorenim smo prostorima, dišemo jedni drugima u nos i ne pazimo jedni na druge".

"Cijela moja obitelj je bila bolesna, svi smo imali koronu, a imam osjećaj da zbog ovog vremena ima više virusa i bakterija", kaže jedan gospodin.

"Samo jedan dan sam imala povišenu temperaturu, pila sam čajeve i prošlo je", rekla je jedna djevojka.

"Poludio sam doma nakon dva tjedna"

"Klasika, je gripa - nije gripa, testiraš se na kinesku gripu i to je to. Otišao sam na posao nakon dva tjedna. Poludio sam doma", rekao je jedan građanin.

"Ne čini mi se da ima više bolesnih nego inače. Ono kada je počeo covid, to je bilo nešto strašno, ljudi su umirali svaki dan. Ta korona će postati sezonska bolest", rekla je jedna gospođa.

"Svake zime je ista priča", kratko je poručio jedan mladić, a drugi je zaključio da "niske temperature pogoduju širenju zaraze".

Sve odgovore pogledajte u videu:

 

Pročitajte više