KOLAPS ZDRAVSTVA

Pitali smo Kujundžićevo Ministarstvo hoće li poskupjeti dopunsko

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NAKON što je ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer, po ne znamo koji put, poručio da će svi morati izdvajati više za zdravstvo navodeći mogućnost povećanja cijene dopunskog osiguranja, pitali smo Ministarstvo kad će i za koliko poskupjeti dopunsko.

>>Kujundžić najavio novi financijski udar na građane

"U ovom trenutku nije donesena nikakva odluka o promjeni cijene dopunskog osiguranja. No, budući da se u Republici Hrvatskoj po stanovniku izdvaja značajno manje sredstava za zdravstvo nego u drugim europskim državama, kontinuirano se razmatraju razne mogućnosti smanjenja rashodovne, ali i povećanja prihodovne strane u zdravstvenom sustavu", odgovorili su Indexu u Ministarstvu zdravstva.

Kujundžić samo priča, ne donosi nikakve odluke

Tako nam nisu naveli ništa konkretno, baš kao što se ni ministar jučer nije izjasnio što točno njegove riječi podrazumijevaju.

Podsjetimo, Kujundžić je jučer izjavio: "Morat ćemo svi izdvajati više, hoće li to biti kroz dopunsko, kroz cigarete, u svakom slučaju, onaj tko ozbiljno razmišlja, toga je svjestan."

"Ako hrvatsko zdravstvo želi pratiti kvalitetu i dostupnost zdravstva u razvijenim zemljama, morat će naći dodatne novce jer sve novo što se uvodi u terapiju i dijagnostiku košta. Ne možemo sa 750 eura izdvajanja po stanovniku za zdravstvo biti jednako dobri kao i drugi s 5000 eura", istaknuo je Kujundžić.

Pročitajte više