PREDSJEDNIČKI IZBORI

Pitali smo Madžara zašto je podivljao: "Milanović je Kolindu nazvao priležnicom"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

INDEX je jutros razgovarao s Kolindinim savjetnikom Tomislavom Madžarom koji je sinoć nakon debate Kolinde i Milanovića verbalno napao Milanovića. 

"Može vas sram biti", povišenim je tonom u hodniku HRT-a nakon debate ponavljao Madžar Milanoviću spominjući mu da je bio prijavljen na minimalac. "Može vas biti sram i zbog takvog govora i zbog ponašanja", rekao je između ostalog Madžar Milanoviću kojeg je presreo nakon što je Milanović po završetku debate dao izjavu novinarima. 

>> Tko je Kolindin savjetnik koji je napao Milanovića

Nazvali smo Madžara kako bismo ga pitali što misli o svom sinoćnjem ispadu te u kojoj je ulozi uopće bio na HRT-u. Razgovor je ispao mnogo više od toga te ga, bez dodatnog uvoda, donosimo u integralnoj verziji. 

Dobro jutro gospodine Madžar, kako ste?

To je jedno lijepo pitanje.

Evo pretpostavljam da ste prespavali, kako gledate na sinoćnji incident?

Pa gledajte, znate što, malo sam razmišljao. I znate što ću vam reći, meni moj odgoj od pokojne majke i oca ne da da se spuštam na tu raznu. Vidim da je to otišlo u kontekstu da sam ja nasilnik. Ja kao osoba bih uvijek stao u zaštitu žena. Milanović ju je na prošloj debati na RTL-u nazvao osim uhljeba i bezveznjače i priležnicom.

Čekajte, kada je to Milanović rekao u debati na RTL-u?

Negdje na sredini sučeljavanja, pregledajte snimku. To su informacije na koje nitko nije reagirao. Jučer se to vrijeđanje nastavilo, da nije dorasla funkciji, da nije za obavljanje veleposlanice, meni je to osobno bilo jako ružno. Ja nisam htio ulaziti u diskusije, ja sam ušao u diskusiju oko Milanovićevih izjava u posljednjih šest mjeseci, da vukovarska kolona nije za pristojne, vrijeđao je HDZ-ovce, Crkvu, branitelje... Možda nije bio način, to apsolutno dopuštam, ali čovjek koji je slao interventnu policiju na hrvatske branitelje... On dijeli ovu ionako jadnu i podijeljenu zemlju. Način, to ne bi ponovio. Interpretirano je to da sam nasilnik...

U redu, ali vi ste sad meni tu nabrojali stvari koje smo čuli od Kolinde i od HDZ-ovaca u kampanji, ali Milanoviću jučer niste predbacivali to, nego ste mu spominjali poslove, firmu, obiteljske poslove...

Ne, ne, ne, pa to je bila intencija. Ja sam rekao: 'Sramite se'. Rekao sam mu da se treba sramiti. Ponovno je prozivao predsjednicu za profiterstvo, kriminal, a on se prikazuje kao neki gospodarstvenik, a prijavio se na minimalac, ali o tome neka drugi govore.

Znači, ako sam dobro shvatio, vas je iziritiralo to što je Milanović u izjavi novinarima nakon debate ponovno spomenuo da je predsjednica bila u Nadzornom odboru Kontinental prijevoza s kojim je povezan Leon Sulić, a njega je kasnije pomilovala?

Ja vam ne znam ni tko je Leon Sulić. Mene kao suradnika smeta da se predsjednicu proziva za kriminal.

U kojem ste vi svojstvu bili na HRT-u?

Ma nije bitno u kojem sam ja tu svojstvu bio na tom mjestu, ja nisam htio javnu prepirku, nego u privatno reći Milanoviću što mislim o njemu i o njegovim izjavama. 

Jeste li vi član stožera Kolinde Grabar-Kitarović?

Nisam.

Što ste onda radili tamo?

Pa radio sam tamo, došao sam kao prijatelj, došao sam u konačnici kao HDZ-ovac. 

Je li vas predsjednica pozvala da budete s njom na debati?

Pa...  Gledajte, došao sam tamo, da. Ja sam njemu mimo medija htio reći to što sam imao.

Ali vi ste savjetnik predsjednice, mi vas za to plaćamo?

Ne, ne, ja sam vam volonter potpuni. Nisam plaćen. 

Vidim da vas dosta muči sinoćnji incident, bojite li se da ste naštetili predsjednici?

Ne, ne, vidjet ćemo u nedjelju, nadam se da nisam. Muči me zato što nije to moj odgoj. Previše je tu bilo ružnih riječi od Milanovića, ja sam htio to njemu poručiti mimo novinara.

Ali vidjeli ste da su tamo novinari?

Pa i nisam. Nisam mislio da će to tako odjeknit, da vam i to kažem. Nije mi to namjera bila. Žao mi je da je fokus s debate u kojoj je predsjednica bila fantastična prešao na ovo. Ja sam ispao, onaj... Ispao sam nekakav... (smijeh) Agresivac. 

Ali ono sinoć je izgledalo dosta verbalno agresivno s vaše strane, jeste li se pogledali na snimci?

Pa ne, ja sam primarno reagirao... ja bih uvijek stao u zaštitu žena. Ako netko ženu nazove priležnicom...

Jeste li bili vi na sučeljavanju na RTL-u?

Jesam.

Pa zašto se tamo niste obratili Milanoviću?

Tada ga nisam uopće vidio. 

Dobro, a kako to da nitko nije čuo tu izjavu o priležnici koju sad stalno spominjete?

Pa to me jako čudi, kako nitko nije reagirao. 

Ali ovo sinoć nije izgledalo dobro za vas?

Pa vi sad pišete da to predstavite u lijepom svjetlu. Ja sam siguran da će to moj najdraži portal Index predstaviti u lijepom svjetlu. 

Predstavit ćemo onako kako ste i izgovorili, sve zapisujemo.

Da, dobro. 

Vi ste ipak savjetnik predsjednice, ako ona izgubi izbore, više nećete to biti. Bojite li se vi i iz osobnih razloga ishoda u nedjelju?

Ne, pa nisam ja plaćen, ja sam volonter. 

Ali ne mislim egzistencijalno, mislim na ulogu koju sad imate, a mogli biste je izgubiti. Vidim da vam je stalo, branite predsjednicu.

Ja sam savjetnik, ja ću je uvijek branit. Meni je čast da sam s hrvatskom predsjednicom imao čast da surađujem. Uvijek bi stao u obranu jedne predsjednice i žene kojoj dociraju, prekidaju ju, govore joj da je priležnica, kao što ću kao liječnik stat u obranu slabijih, nemoćnih. Ne kažem da je predsjednica slabija ili nemoćna. 

U redu, želite li još nešto poručiti za kraj?

Želim još poručiti da se nadam da će hrvatski građani izabrati smjer okupljanja. Dijeljenje vukovarskih branitelja, napad na branitelje u Crkvi. Ovo jučer, ja nisam htio to pred medijima.

Znači htjeli ste to što se dogodilo, ali ne pred medijima?

Da, da. HDZ-ovci su 250 tisuća ljudi koji vrijedno rade, a njih se vrijeđa. Sad ću vam reći što me još iziritiralo, sad sam se sjetio. Milanovićeva poruka o Franji Tuđmanu kojeg je prikazao kao kriminalca na kraju debate, to bi svaki Hrvat trebao osuditi. 

U redu, hvala gospodine Madžar. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više