Pitali smo Ninu Badrić kojih joj je pet omiljenih knjiga

Foto: Instagram

NINA Badrić jedna je od najpoznatijih hrvatskih pjevačica. Rođena je 1972. godine u Zagrebu.

Badrić je dobitnica više Porina, između ostaloga i za najbolju vokalnu izvedbu i pjesmu godine za “Čarobno jutro” iz 2004. 

Popularna pjevačica rado se odazvala Indexovom pozivu da našim čitateljima preporuči svoje omiljene književne naslove, zadržavši se na njih četiri.

Nakon potresa - Haruki Murakami

Šest kratkih priča taman su za užurbani raspored, stigneš im se vratiti ako i ne pročitaš sve odjedanput. Često mi se desi da počnem čitati knjigu i zbog rasporeda ne stignem je dovršiti. Kad joj se ponovno vratim, jednostavno moram sve ispočetka, a kod kratkih priča, riješiš je u dahu.  A Murakami mi je uvijek bio omiljeni autor, ima nešto u toj japanskoj jednostavnosti, a opet kompleksnosti.

Žeđ - Jo Nesbo

Za dobar krimić uvijek se nađe vremena, a Nesbo nikada ne iznevjeri. Stiega Larssona nikada neću prežaliti, ali Nesbo mi je dostojna zamjena. Malo mi je žao što ga nisam upoznala prošle godine kad je bio u Hrvatskoj, a možda se nađe još neka prilika.

Poezija Pabla Nerude 

Po kući mi se povlači jedna zbirka poezije jednog od meni najdražih pjesama. Svaka malo dođe mi pod ruke i onda se uhvatim kako je čitam iznova. Nešto je u tim stihovima Pabla Nerude bezvremensko.

Ciganin, ali najljepši - Kristian Novak

Obično žalim kad pogledam film ili seriju, a tek onda pročitam knjigu, ali u ovom slučaju sam išla 'pravim' putem. Dakle knjigu imam, a sad je vrijeme da odem pogledati i predstavu, čula sam divne stvari o njoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.