Sauchin zamjenik otkrio zna li tko je uzeo novac za dnevnice: "Netko je krivotvorio potpise"

Foto: FAH

NAKON otkrića lažnih platnih naloga u Milanovićevoj vladi, svi koji su uključeni tvrde da nisu uzimali novac. Oglasili su se premijerovi posebni savjetnici koji negiraju da su se time okoristili. I Milanovićev predstojnik ureda, Tomislav Saucha kazao je da nije potpisivao sporne naloge.

Još je jedna osoba uz Sauchu bila je ovlaštena za odobravanje putnih naloga, to je njegov zamjenik Dalibor Dvorny. U razgovoru za Index pojašnjava kako je izgledala procedura s dobivanjem dnevnica. Saucha i Dvorny su dakle "otvarali" i "zatvarali" naloge, nakon čega se novac podizao u saborskoj blagajni.

>>DI SU PARE Bivši premijer Milanović isplatio stotine tisuća kuna dnevnica, ne zna kome


Dvorny: Nisam potpisao dnevnice premijerovim savjetnicima


"Nema neke rupe u toj proceduri putnih naloga. Po svemu sudeći, a zaista sam pokušavao odgonetnuti, nema drugog načina nego da je netko krivotvorio potpis i isplaćivao si novac, iako zvuči nevjerojatno. Ne vidim drugog načina što bi se moglo desiti," rekao je za Index.

Kaže da nikad nije potpisao nalog nekome od posebnih savjetnika, odnosno da nisu putovali ili su vrlo rijetko odlazili na put. "Strašno me iznenadilo kad sam čuo, ne mogu vjerovati da je nekome palo na pamet da takvu stvar radi u uredu predsjednika vlade", kaže Dvorny kojeg DORH još nije zvao na razgovor.

Na naše pitanje kako to da je Oreškovićeva vlada odgovorila reviziji da je s dnevnicama sve u redu  kaže: "Valjda su htjeli biti ljubazni i ne otvarati nešto od ranije nije im se to činilo spektakularno. Ali mislim da su trebali signalizirati i pitati o čemu se radi, ali očito nije im se činilo sumnjivo", zaključio je.  

Pročitajte više