Pitali smo Turističku zajednicu Zadar zašto im je šef HDZ-ov profesor tjelesnog

HDZ-ovac Mario Paleka, po struci profesor tjelesnog, jučer je imenovan novim direktorom Turističke zajednice grada Zadra. Paleki je ovo drugo imenovanje u samo mjesec dana, budući da je nedavno postao predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar.

Index je jučer pisao o imenovanju Paleke, za kojeg je poznato da je prijatelj zadarskog gradonačelnika Branka Dukića, koji je također bio u Turističkom vijeću koje je imenovalo Paleku novim šefom TZ Zadra.

>>HDZ-ov profesor tjelesnog postao novi direktor Turističke zajednice Zadar

Odgovor od grada Zadra vezan uz imenovanje Paleke nam nije stigao, ali zato su nam odgovorili u Turističkoj zajednici grada Zadra. Pitali smo ih zašto je Paleka odabran za novog predsjednika TZ Zadra te po čemu je bio bolji od ostalih kandidata, a zanimalo nas je i je li ikad radio u turističkom sektoru.

Naime, kao što smo jučer pisali, Paleka je prije ovog imenovanja radio u javnoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima te se dugi niz godina bavio nogometom, a sad su nam iz TZ Zadra odgovorili da se bavio i turizmom.

"Paleka je iznio vlastiti stav i mišljenje"

"Gospodin Paleka je izabran za direktora Ureda TZ grada Zadra većinom glasova Vijeća. Nakon što je svaki kandidat prezentirao svoj prijedlog Programa rada i odgovorio na postavljena pitanja pristupilo se tajnom glasovanju na kojem je gospodin Paleka dobio najveći broj glasova.

Upravo je zadatak članova Vijeća da po svojoj savjesti donesu odluku, što im tajno glasovanje i omogućuje. Vijeće je bilo zadovoljno prezentacijama i razinom izlaganja istih koju je pokazala većina kandidata, a što se tiče poznavanja engleskog jezika izabranog kandidata, nisu uočeni nedostatci ili manjkavosti u odnosu na ostale protukandidate.  

Iz priložene dokumentacije, gospodin Paleka zadovoljava sve uvjete natječaja, pa tako i poznavanje jezika na traženoj razini kao i radno iskustvo na području turizma, jer je bio višegodišnji turistički djelatnik u hotelskom kompleksu Borik d.d.", stoji u odgovor TZ Zadra.

Mario Paleka je, podsjetimo, rođen 10. rujna 1974. godine u Zadru, po struci je diplomirani kineziolog, a u TZ-u su naveli "kako je prilikom predstavljanja programa rada za jednogodišnje razdoblje iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje, koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu turističke zajednice i unapređenju razvoja turizma".

U Nadzornom odboru zadarskog HDZ-a

Paleka je član HDZ-a, a 2016. je izabran i u Nadzorni odbor HDZ-a grada Zadra, te je radio kao zamjenik direktora gradske tvrtke Zadar sport.

"Mario Paleka je dugogodišnji djelatnik u sportu, u javnoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima, profesor kineziologije po struci, dugi niz se godina bavio nogometom, radio je u sportskom turizmu i gradonačelnik vjeruje da su sve te navedene reference dovoljne da bi g. Paleka mogao uspješno obavljati svoju funkciju člana NO NK Zadra i zastupati interese Grada u njemu", upravo su tako iz Ureda zadarskog gradonačelnika Branka Dukića opravdali imenovanje Paleke u NO NK Zadra.

 

Pročitajte više