Pitali smo vas tko bi trebao voditi državu: HDZ doživio teški potop, evo koga ste izabrali

Foto: FAH, Index

SINOĆ smo vas pitali za koga biste glasali na novim izborima, a ponudili smo vam i neke opcije koje trenutno ne postoje, ali su itekako moguće.

Primjerice, ponudili smo opciju HDZ-a pod Karamarkom i HDZ-a po Plenkovićem. Plenkovićev HDZ osvojio je znatno više glasova čitatelja: 2632 glasa nasuprot HDZ-a pod Karamarkom koji je osvojio tek 610 glasova, odnosno jedva dva posto od ukupnog broja glasova.

U svakom slučaju, najviše glasova u Indexovoj velikoj anketi osvojila je koalicija SDP-a i HNS-a. Tim strankama glas je dalo 10.097 čitatelja, odnosno 34 posto ukupnog broja onih koji su glasali.

Na drugom mjestu je Živi zid koji je osvojio 5581 glasova, odnosno 19 posto.

Treće mjesto dijele Most i Orešković s jedne strane i Lista stručnjaka (Pametno, Nenad Bakić, Lipa), sa druge strane. Obje su ove opcije osvojile po 13 posto glasova. Most i Orešković dobili su tek nekoliko glasova više: 4007 glasa, nasuprot 3986 glasova koje je prikupila Lista stručnjaka.

Koaliciju centra koju sačinjavaju Most, Orešković, HSLS i HSS kao najbolju opciju vidi 1819 glasača, odnosno 6 posto anketiranih.

Da su katolički radikali sa Željkom Markić na čelu najbolja opcija za Hrvatsku smatra tek 4 posto onih koji su ispunili anketu, odnosno 1153 ljudi.

Do objave ovog članka anketu je ispunilo 29.985 različitih ljudi.

Pročitajte više