Pjerino Bebić stavio veto na Polančecovu ideju za Sunčani Hvar

NA NAJTOPLIJEM hrvatskom otoku i usred zime može bit vruće, kao primjerice danas. Naime, Gradsko vijeće Hvara danas je raspravljalo prijedlogu ministra Polančeca, kojega je prije gotovo tjedan dana predstavio kao spasonosno rješenje za hotelijerski kompleks Sunčani Hvar.

Gradsko vijeće je usvojilo takav prijedlog, no gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić odlučio je staviti veto na odluku kojom bi Grad odobrio Hrvatskom fondu za privatizaciju otkup tvrtke kćeri koju će osnovati Sunčani Hvar, nakon čega bi se ta tvrtka trebala prebaciti u vlasništvo grada Hvara kako bi se riješili svi imovinsko-pravni poslovi.

Bebić je tražio da se iz Sporazuma izdvoji rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Crkvom i da će konačnu odluku o Sunčanom Hvaru donijeti građani na referendumu. Vijeće je predložilo da se osnuje Povjerenstvo za referendum kojega će činiti po jedan predstavnik svake stranke i nezavisne liste koje formiraju Gradsko vijeće. Podsjetimo da su se građani Hvara izborili za referendum s obzirom da je tisuću građana potpisalo peticiju, a potrebno je 850.

"Ja sam zadovoljan s ovakvim ishodom sjednice Gradskog vijeća i to je jedino što sam očekivao, premda je još neizvjesno koliko će na nju utjecati veto gradonačelnika. Još nam predstoji i skupština Orco grupe", kazao nam je Dragan Lazukić, dugogodišnji menadžer grupacije Orco i član Nadzornog odbora hvarskih hotela.

A.B.

Pročitajte više