Pjevač grupe Boyzone pronađen mrtav na Majorci

PJEVAČ grupe Boyzone, 33-godišnji Stephen Gately, pronađen je mrtav tijekom svog godišnjeg odmora na španjolskom otoku Majorci. Točan uzrok tragične smrti pop zvijezde i glumca zasad nije poznat. Prema riječima prijatelja, preminuo je iznenada, nakon subotnjeg noćnog izlaska.

Tour menadžer grupe je obznanio kako je Gately "tragično preminuo" i kako će tijekom nedjelje ostali članovi benda doputovati u Palmu, glavni grad Majorce, gdje se Gately odmarao u društvu svog dugogodišnjeg partnera Andyja Cowlesa. Gately je javnosti otkrio da je gay u lipnju 1999. godine. Sa Cowlesom je civilni brak sklopio 2006. godine u Londonu.

"Svi smo potpuno shrvani. U potpunom sam šoku. Posljednji put sam ga vidio u ponedjeljak na dodjeli nagrada. Još uvijek ne znamo što se dogodilo. Bio je sjajan čovjek", u nevjerici je ispričao menadžer Boyzonea Louis Walsh.

Tragedija u trenucima kad su najavljivali veliki povratak na scenu

Irski boy bend koji je žario i palio tijekom `90. i koji je osim u Irskoj i Velikoj Britaniji bio izrazito popularan u Novom Zelandu i Aziji, 1993. godine je okupio Louis Walsh, slavni menadžer poznat i po suradnji s Westlifeom. Dečki su se prijavili na audiciju za novi boy bend - "irski Take That". Od oko 300 prijavljenih pjevača izabrana su njih šestorica. Postava se tijekom godina mijenjala, a najpoznatiji sastav je činila petorka Ronan Keating, Stephen Gately, Mikey Graham, Keith Duffy i Shane Lynch.

Kraj `90. značio je i kraj Boyzonea. Grupa se raspala 2000. godine. Već tri godina kasnije su počele kružiti glasine o njihovom ponovnom okupljanju, ali za to je ipak trebalo pričekati 2007. godinu. Cijele godine se o tome šuškalo, a onda je 5. studenog 2007. to i službeno potvrđeno. Prošle je godine bend najavio i veliku povratničku turneju, a radili su i na snimanju novog albuma koji bi se na tržištu trebao naći u proljeće 2010. godine.

Pročitajte više