Placido Domingo doputovao u Pulu

JEDAN od najistaknutijih umjetnika i najvećih opernih zvijezda današnjice Placido Domingo večeras je u Puli, gdje će u srijedu u Areni održati koncert, izrazio zadovoljstvo što će po drugi put nastupiti u Hrvatskoj.

Domingo je u Pulu doputovao noćas privatnim zrakoplovom, a zadovoljstvo što će nakon nastupa u Splitu 1998. ponovno gostovati u Hrvatskoj izrazio je na večerašnjoj konferenciji za novinare.

"Znam da je Arena i njena pozornica jedinstvena za takve koncerte. Već sam nastupio u veronskoj Areni gdje je akustika vrlo dobra te sjajna atmosfera. Upravo zato očekujem da će takvo raspoloženje vladati i u srijedu u pulskoj Areni", izjavio je Domingo.

Kazao je kako je poziv da održi koncert u Hrvatskoj dobio u Rimu, a od njega se tražilo da nastupi ili prilikom boravka Svetog oca u Hrvatskoj ili u nekom ljetnom terminu.

Nažalost, tada sam bio zauzet, pa smo se ubrzo dogovorili za ovaj termin u Puli, kazao je.

Na upit što ga još uvijek motivira da nastupa, Domingo je kazao kako ga pokreće strast te kako svojoj publici može ponuditi još puno toga.

"Kod mene se ništa nije promijenilo od početka karijere. Zbog toga sam zahvalan prirodi i Bogu", kazao je i dodao kako voli činiti ljude sretnima.

Napomenuo je kako na svakom koncertu ima neko iznenađenje za publiku, pa tako i za pulsku.

Osim tenora Placida Dominga pulskoj publici predstavit će se i portugalska sopranistica Elisabeta Matos te simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Josea Colada.

Koncert Placida Dominga održat će se u srijedu 30. srpnja s početkom u 21 sat, a Hrvatska televizija prenosit će koncert s jednim satom odgode na prvom programu.


Pročitajte više