Plenković: Bavit ćemo se s tri teme koje su prioriteti za ovo desetljeće

Foto: PIXSELL/Matko Begovic

PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je danas u Makarskoj da će se u budućnosti vlada, sabor i HDZ baviti energetikom i klimatskim promjenama, digitalnom transformacijom i najvažnijom temom - demografskom revitalizacijom jer su to prioriteti razvoja za ovo desetljeće.

"Do izbora je ostalo godinu i pol. HDZ ima svoj plan"

Nakon što je na svečanosti u povodu 33. obljetnice osnutka HDZ-a Makarske i Makarskog primorja podsjetio na sve ono što je vlada do sada napravila, premijer je rekao da je do izbora ostalo još godinu i pol i da HDZ ima svoj plan. Plan im je da efekti globalne krize što manje dohvate Hrvatsku, da se ubrza procese obnove u Zagrebu i na Banovini te osigura gospodarski rast.

"Jutros smo bili u Mostaru i evocirali što smo u samo godinu dana napravili za Hrvate u BiH, i to ne politikom antagoniziranja drugih naroda u BiH s Hrvatima vrijeđajući ih, nego obrnuto - politikom dijaloga, ali asertivnog promoviranja hrvatskih interesa prema svima. BiH je dobila kandidatski status za članstvo u EU, a mi ćemo kroz koji mjesec organizirati zajedničku sjednicu vlade s Vijećem ministara BiH", najavio je premijer Plenković.

Plenkovićeve tri teme budućnosti

Rekao je da će se baviti trima temama budućnosti. Prva će biti energetika i klimatske promjene, glavna tema budućnosti planeta, kontinenta i Hrvatske, kazao je Plenković i nastavio da ta tema određuje sve i glavna je globalna tema. Druga je tema digitalna transformacija, a treća, najvažnija tema opstanka hrvatskog naroda će biti demografska revitalizacija.

"To su tri teme kojima će se baviti vlada, Hrvatski sabor i HDZ jer su to prioriteti razvoja za ovo desetljeće. Do sada smo bili u Splitu, Zadru, Sinju, Imotskom, Mostaru i danas u Makarskoj. Ovo nije izborna kampanja, već sustavan stranački rad jer je važno da smo svi zajedno uz puno razumijevanje identificirani s politikama i ciljevima upravo onako kako rade velike, ozbiljne stranke", izjavio je na kraju Plenković.

HDZ-ov župan Boban: Oporba je bezidejna i lijena

Splitsko-dalmatinski župan Župan Blaženko Boban za oporbu je ocijenio da su bezidejni i lijeni, bez radnih navika te da nemaju ništa ono što bi trebali imati da bi ostvarili rezultate. Njihov dan počinje, ustvrdio je, time da vide što im mediji serviraju, a kada to i pročitaju iz pojedinih medija, onda brže-bolje sazovu konferenciju za medije. Kazao je da je to domet oporbe, dok vlada, pa i svi drugi čimbenici rješavaju goruće probleme hrvatskog čovjeka, od energetske krize do covid-mjera. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više