Plenković danas: Mi se ne hvalimo donacijom. Plenković 31.12.: Donirat ćemo milijun

Screenshot: YouTube

SABORSKA zastupnica Rada Borić Plenkovića je danas u saboru na aktualnom prijepodnevu pitala o robnim zalihama i građanskim inicijativama, a Plenković joj je između ostalog odgovorio da se mnogi nisu hvalili time što su pomogli te da je i HDZ jedan od njih.

"Dobili smo jedan upit"

"Kada se daje, onda se treba biti sretan što daješ što možeš dati... Mi smo dobili jedan jedini upit kao stranka i rekli smo koliko smo donirali. Ja to čak neću ni ponoviti i nikad to nismo ni spomenuli. A to su napravile i neke vaše kolege. Ne govorimo o tome, to je tako", rekao je Plenković između ostalog Radi Borić.

A što se zapravo dogodilo? Plenković se pohvalio donacijom usred medijske konferencije na kojoj je sudjelovao kao predsjednik vlade

Plenković je na medijskoj konferenciji 31. prosinca, čija je tema bila uvođenje eura i na kojoj je sudjelovao kao premijer hrvatske vlade, najavio da će HDZ donirati milijun kuna. I to je napravio iz čistog mira, bez pitanja novinara, kako je ustvrdio danas...

"Vezano uz prikupljanje pomoći, imate li informacije koliko je novaca prikupljeno putem državnih računa, a i ako imate informacije s obzirom da ima puno kanala putem kojih se prikuplja, koliko je dosad prikupljeno novca?" pitala je novinarka tada premijera Plenkovića.

Je li to upit o kojemu je Plenković govorio danas, ne znamo, no u njemu se ne spominje ni HDZ ni njegova donacija.

"Evo, mi ćemo za 20 minuta imati sastanak i donirati milijun kuna Petrinji"

"Nemam informacija, računi su otvoreni jučer. Vidim da je veliki interes, zahvaljujem svima koji uplaćuju... Zaista, jedna velika solidarnost na djelu, zahvalan sam. Evo, mi ćemo za 20 minuta imati sastanak u stranci i HDZ će danas donirati milijun kuna za štete od potresa", rekao je Plenković pred novinarima i pred kamerama a da ga nitko nije pitao nešto o stranci ili donaciji.

"Kada se daje, onda se treba biti sretan što daješ što možeš dati"

Pa ponovimo što je rekao danas u saboru:

"Kada se daje, onda se treba biti sretan što daješ što možeš dati... Mi smo dobili jedan jedini upit kao stranka i rekli smo koliko smo donirali. Ja to čak neću ni ponoviti i nikad to nismo ni spomenuli."

A evo i objava na društvenim mrežama:


Te na službenim stranicama HDZ-a:

 

Pročitajte više