Plenković: Hanžeković je dao veliki doprinos pravu, sportu, umjetnosti i politici

Foto: Hina/Pixsell/Jurica Galoic

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputili su sućut u povodu smrti istaknutog odvjetnika i gospodarstvenika Marijana Hanžekovića te naglasili Hanžekovićev velik doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, politici, sportu i umjetnosti.

"Veliki doprinos pravu, gospodarstvu, sportu i politici"

"Istaknuti odvjetnik i bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore dao je veliki doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, športu, umjetnosti i politici. Svoju svestranost, znanje i stručnost pokazao je širokim društvenim aktivizmom i odgovornošću, uključujući i čuvanje nacionalne kulturne baštine", napisao je premijer Plenković u brzojavu sućuti koji je obitelji Hanžeković uputio u ime vlade i u svoje osobno ime.

Predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je kako će Marijan Hanžeković ostati u sjećanju hrvatske javnosti kao pravni stručnjak i odvjetnik, uspješan poslovni čovjek, a pamtit će ga i kao predanog sportskog i političkog djelatnika.

Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković umro je u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života. Bio je ugledan pravnik, uspješan poduzetnik, sportski djelatnik i ljubitelj umjetnosti.

Pročitajte više