Plenković: I mene, kao građanina Zagreba, zanima tko će me opskrbljivati plinom

Foto: Marko Juric/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je jučer informaciju da je HERA odabrala Međimurje plin za javnu opskrbu Zagreba plinom, upitavši koji je motiv tvrtke koja je do sada opskrbljivala 29 tisuća kućanstava da preuzme područje na kojem ih je deset puta više.

Upitao se i koji je motiv direktora Nenada Hranilovića koji je i predsjednik međimurskog ogranka HNS-a, što Tomašević smatra "zanimljivim".

Danas je o tome što Tomašević spominje HNS, koalicijskog partnera HDZ-a, upitan i premijer Andrej Plenković, nakon što je, obilježavajući Dan državnosti, položio vijenac na Spomenik domovini u Zagrebu.

"Imamo situaciju u kojoj je riječ o gradu Zagrebu, i mene kao građanina zanima tko će me opskrbljivati plinom. Što se tiče Međimurje plina, koliko shvaćam, većinski suvlasnik je ili grad Čakovec ili Međimurska županija, koji nisu iz HDZ-a", rekao je premijer Plenković, prenosi N1.

Podsjetimo, Međimurje-plin će početkom listopada ove godine od Gradske plinare Zagreb-Opskrba preuzeti opskrbu kućanstava koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom na području grada Zagreba, jer je na natječaju ponudilo cijenu od 0.0095 eura po kilovatsatu (eura/kWH), službeno je objavila HERA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.