Plenković: Idem u Njemačku na Europsko prvenstvo

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković rekao je kako vjeruje da će novi suci Ustavnoga suda biti izabrani na početku jesenske sjednice Hrvatskoga sabora, a potvrdio je i da će ići u Njemačku bodriti nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu.

U izjavi novinarima u Splitu, upitan o izboru novih sudaca s obzirom na istek mandata desetorici sadašnjih, Plenković je podsjetio da je jučer održan sastanak saborskog Odbora za Ustav, politički sustav i Poslovnik koji će, rekao je, raspisati poziv.

"Pretpostavljam da je rok 30 dana, zainteresirani će se javiti, nakon toga slijede konzultacije i vjerujem, nadam se da će se izabrati novi ustavni suci na početku jesenje sjednice sabora", rekao je u Splitu nakon svečanosti u povodu Dana Sveučilišta.

Novinari su ga pitali i tko će biti kandidat HDZ-a za predsjednika, no Plenković nije dao konkretan odgovor, podsjetivši da najprije slijede unutarstranački izbori 13. srpnja. "A ovo ćemo, naravno, napraviti na pravi način, pripremiti se i kad stvar bude gotova - znat ćete", dodao je. 

Plenković potvrdio da ide u Njemačku na Euro

Pred početak Europskog prvenstva u nogometu, koje se od danas održava u Njemačkoj, premijer je nogometnim reprezentativcima još jednom zaželio uspjeh te potvrdio da će ići u Njemačku.

"Uputio sam im već poruku putem društvenih mreža, želim im uspjeh, sutra je prva utakmica, posjetio sam reprezentaciju dok je bila na pripremama u Rijeci. Mislim da su u sjajnoj formi, zdravi su, rezultati naših najboljih nogometaša u europskim klupskim natjecanjima upućuju na zaključak da su najbolji igrači u top formi, s obzirom na rezultate koje su ostvarili", rekao je.

Vjeruje da je izbornik Zlatko Dalić "ponovno generirao jednu sjajnu atmosferu zajedništva, solidarnosti i želje za još jednim uspjehom". "Svima nama bi bilo drago", dodao je, "da se, nakon slijeda na svjetskim prvenstvima i Ligi nacija, konačno ostvari jedan veliki rezultat i na Europskom  prvenstvu." "Želim im puno uspjeha", poručio je nogometašima.

Premijer nije precizirao na koju će od utakmica ići jer termin ovisi o drugim obvezama. "Otići ću u Njemačku, još ćemo procijeniti s obzirom na druge obveze kad je to najprimjerenije", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.