Plenković je besplatno dobio Šavorićev ured za snimanje spota "Vjerodostojno"

Screenshot: N1

AGENCIJA Unex Grupa, koja je radila na kampanji HDZ-a 2016. godine, odgovorila je televiziji N1 na upit vezan za najam ureda odvjetnika Šavorića u kojemu se snimao dio izbornog spota "Vjerodostojno".

Poručili su da su prostor odvjetničkog ureda Šavorić i partneri dobili - besplatno.

Odgovor Unex grupe prenosimo u cijelosti.

"Agenciji je učinjen ustupak"

"Poslovni prostor kojeg koristi Odvjetničko društvo Šavorić i partneri, odabran je po kriteriju najadekvatnije i dostupne lokacije (snimanje se održavalo u neradnom danu, 15.08.2016.g.), a koja je odgovarala komunikacijskom konceptu, predložena od strane kreativnog tima agencije Unex Grupa.

Obzirom na naše poznanstvo sa g. Šavorićem, agenciji Unex Grupa je učinjen ustupak i gratis korištenje poslovnih prostora u svrhu snimanja jednog od kadrova za potrebe oglašivačke kampanje.

Takvo postupanje nije neuobičajeno, kroz praksu smo imali još primjera u suradnji s klijentima agencije.

Kako sam već navela u priopćenju, HDZ nije sudjelovao u odabiru te lokacije, te je sukladno ugovorima podmirio sve obaveze i platio troškove predmetne kampanje agencijama Unex Grupa i Unex Media.

U svojoj dugogodišnjoj praksi uobičajeno smo se vodili načelima zaštite interesa klijenta, u svim segmentima usluga koje agencije pružaju, a činjenica da smo u konačnici realizirali kampanju čiji su rezultati poznati i osvjedočili se kao efikasan i pouzdan suradnik, rezultirala je nastavkom suradnje s HDZ-om do zadnjih izbora u svibnju 2017.godine", odgovorili su iz Unexa za N1.

Podsjetimo, spot "Vjerodostojno" snimala je produkcijska kuća Esterhaus, a cjelokupni posao, uključujući i zakup medijskog prostora, za HDZ je radila agencija Unex.

Pročitajte više