LOKALNI IZBORI

Plenković kaže da ne kupuje penzionere uoči izbora. Pogledajte ovaj HDZ-ov oglas

Foto: Facebook/HDZ Split/EPA

VLADA Andreja Plenkovića odlučila je 10-ak dana prije izbora na račune 850.000 umirovljenika isplatiti tzv. covid-dodatak.

Time se u ponedjeljak na press konferenciji pohvalio Plenković osobno. Radi se, inače, o novcu koji neće biti oporeziv niti predmet ovrhe, a isplata na račune umirovljenika, kakve li slučajnosti, kreće neposredno uoči lokalnih izbora.

Najviši covid-dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna.

Plenković na pitanje o kupovini glasova: "Ovo je odgovoran potez vlade"

Onima kojima je iznos mirovine između 1500 i 2000 kuna isplatit će se 900 kuna. Oni koji imaju primanja u rasponu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna. 

Covid-dodatak će obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna.

Plenkovića su novinari potom pitali radi li se o kupovini glasova, a on je odgovorio: "Po toj logici je vlada onda kupovala naklonost 680.000 radnika zadnjih godinu dana, oni su dobivali mjesečno 4000 kuna. Onda smo kupovali naklonost 120.000 poslodavaca. Po tome bismo na izborima dobivali 80 posto. Ovo je odgovoran potez vlade."

HDZ na Fejsu plaća reklamu u kojoj se hvali covid-dodatkom

No ako se ne radi o kupovini glasova pred izbore, kako onda objasniti činjenicu da splitski HDZ plaća reklamu na Facebooku (naslovni screenshot ) u kojoj se hvali upravo tim potezom?

Što vi mislite, kupuje li HDZ glasove umirovljenika našim novcem uoči izbora ili je to, kako kaže Plenković, "odgovoran potez vlade"?

 


*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više