Plenković o Boysima i Torcidi: Hrvatska policija se nikoga ne boji

Foto: HINA/Dario Grzelj

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Komentirao je puštanje Boysa iz grčkih zatvora. "Mi loše gledamo na sve incidente. Na bilo kakve oblike divljaštva. To nije dobro. Policija se već očitovala. Mislim da je i Božinović dao neku izjavu", rekao je.

 

Odgovorio je na pitanje je li policija mogla bolje reagirati u slučaju Boysa, odnosno je li im se mogla ranije uvesti mjera zabrane dolaska na stadione.

"Policija je ta koja procjenjuje stupanj ugroze, odnosno obrazac ponašanja osoba koje prema njihovim evidencijama čine prekršaj ili određeno kazneno djelo. Na njima je da podnose inicijativu", kazao je. Negira da se hrvatska policija boji Torcide i Bad Blue Boysa.

"Hrvatska policija se sigurno nikoga ne boji. Hrvatska policija obavlja vrlo zahtjevne zadaće: borbe s organiziranim kriminalom, zaštita granica, borba protiv nezakonitih migracija, a jedna od zadaća je i da održavaju red i mir kad se održavaju sportska natjecanja", istaknuo je. 

Komentirao je i navode da policije nije bilo na aerodromu u trenutku kada su Boysi sletjeli u Hrvatsku. "Policije je sigurno bilo na aerodromu. Ako igdje ima policije, to je u zračnim lukama", naveo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.