Plenković komentirao sastanak s urednicima nekih medija, kaže da neće biti subvencija

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas u saboru predstavlja novi paket vladinih mjera pomoći gospodarstvu usred krize izazvane koronavirusom.

>>Što stoji iza tajnog sastanka Plenkovića i glavnih urednika medija?

Tijekom replika, zastupnik Arsen Bauk je premijera upitao o tajnom sastanku s odabranim predstavnicima medija.

"Ovo podsjeća na neke momente iz prošlosti"

"14. i 16. ožujka smo imali zajednički sastanak u vladi gdje ste pozvali na zajedništvo i transparentnost, gdje ste rekli, što znamo mi, znat ćete i vi.

24 sata kasnije je u vladi održan jedan sastanak za koji ne znamo mi, a znate vi, a ne zna ni javnost, a tiče se sastanka s predstavnicima većine medija. Izostavljeni su oni koju su otkrivali afere, ali to nije ni bitno.

Mislim da bi bilo dobro da nas izivjestite o tom sastanku, kao i o tome da je jedna članica vlade tim medijima obećala pomoć, što podsjeća na neke momente iz prošlosti", rekao je Bauk.

Plenković: Nije bilo govora o subvencijama

Plenković mu je odmah odgovorio.

"Vi niste bili na tom sastanku pa ni ovo ne govorite temeljem činjenica, nego temeljem medijskih spekulacija. Cilj tog sastanka s 30-ak ljudi na kojem su bili svi ključni glavni urednici dnevnika, tjednika, televizija i radija, nije bio tajni sastanak i njima smo tada objasnili ozbiljnost krize, kao i vama. Nikakvih govora o subvencijama i slično nije bilo riječi niti će ih biti", rekao je Plenković.

Pročitajte više