Plenković, Medved i Banožić obišli mjesto masovne grobnice blizu Vukovara

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković obišao je danas uz cestu Negoslavci-Orolik mjesto na kojem Ministarstvo hrvatskih branitelja već desetak dana provodi terenska istraživanja i ekshumacije posmrtnih ostataka iz masovne grobnice otkrivene na tom području.

 

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je bio uz premijera Plenkovića, novinarima je u kratkoj izjavi rekao da su istražne radnje i ekshumacije uz cestu Negoslavci-Orolik rezultat sustavnih radnji i napora Ministarstva. S njima je bio i ministar obrane Mario Banožić.

"Nastavljamo i dalje s pretragom terena. Riječ je o masovnoj grobnici. Posmrtne ostatke koji su pronađeno podvrgnut ćemo DNA istraživanjima i to u što kraćem roku kako obitelji ne bi predugo čekale", rekao je ministar Medved.

Plenković i Medved razgovarali s obiteljima nestalih osoba iz Domovinskog rata

Premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved, nedaleko od pronađene masovne grobnice, susreli su se i razgovarali s članovima obitelji nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Ministar Medved nije rekao koliko je posmrtnih ostataka dosad pronađeno na lokaciji masovne grobnice uz cestu Negoslavci-Orolik, ali se tijekom njegovog razgovora s obiteljima moglo čuti da je riječ o desetak ljudi.

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1816 nestalih osoba u Domovinskom ratu, pri čemu je najveći broj žrtava, njih 513, s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitajte više