Plenković: Od Milanovića bi jedino korektno bilo da podnese ostavku

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je u Cetingradu nakon posjeta graničnoj policiji dao izjavu za medije.

Odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću koji je rekao da je odnos njega i Milorada Pupovca toliko prisan da se "svakog jutra bude zajedno u krevetu".

"Ostavka bi jedino bila korektna"

“Taj kršitelj Ustava je sam gurnuo Grbina van. Što se tiče odnosa s Pupovcem, to je ista priča s prebacivanjem velikih slabosti i kompleksa sa sebe na druge. Bilo bi mu pametnije da je šutio i sakrio se u rupu. Sad se pravi nevješt, nadam se da se neće zaboraviti koliku je štetu napravio, to je bila i gospodarska šteta jer su izbori bili održani u srijedu. Štetno za demokraciju, štetno za gospodarstvo, šteta za vlastitu političku grupaciju iako je sama pristala na to. Broj grešaka za normalno demokratsko funkcioniranje su ogromni tako da bi ostavka bila jedino korektna”, kaže Plenković.

"Dvostruki izborni gubitnik protiv mene. Porazio sam ga 2016., kao službenog kandidata za premijera, a sada smo ga porazili kao neustavnog kandidata za premijera. Svojim potezom je izbacio Grbina iz utakmice, šutnuo ga kroz prozor. I ovaj postoji tu još vjerojatno do 9. lipnja pa će i njegova politička karijera na čelu SDP-a biti gotova", dodao je, prenosi Telegram.

Komentirao je HDZ-ovu listu za europske izbore 9. lipnja, čiji je predvodnik.

“Predvodim listu koja je daleko najkvalitetnija, imate četiri aktualnih i četvero bivših zastupnika na listi. Kad smo ulazili u Schengen i euro, Europski parlament je imao važnu ulogu. Mislite li da je slučajno da su oba izvjestitelja za to naše pitanje bili ljudi iz EPP-a? Naša lista ima ljude koji su dobro ukopčani, drugi za Hrvatsku nisu učinili ništa, ali su vrlo lukrativno uživali u privilegijama koje su dobili jer su izabrani u EP", tvrdi Plenković.

Komentirao je i današnje glasovanje u UN-u o Srebrenici.

“Rezolucija će proći, o tome nema govora, naš stav je jasan”, rekao je, a prenosi Nova TV.

Pročitajte više