Plenković: Milanović je kršitelj Ustava. Dok ne da ostavku, irelevantan je

Foto: Index/Hana Kajari

Danas je u Zagrebu održana sjednica šireg predsjedništva HDZ-a, nakon čega je šef stranke Andrej Plenković dao izjavu za medije. Pred medije je stao kraće nego inače jer je, kako je više puta naglasio njegov glasnogovornik, bio u žurbi.

U Zagrebu je u 16 sati počela sjednica šireg predsjedništva HDZ-a, nakon čega je Plenković dao izjavu za medije.

UŽIVO Izjave nakon Sjednice šireg predsjedništva HDZ-a

Objavljuje Index Vijesti u Ponedjeljak, 25. ožujka 2024.

Plenković je najavio da će se u četvrtak potvrditi HDZ-ove liste za izbore te istaknuo da ih je devedeset posto već manje-više poznato.

"Mi smo itekako zadovoljni tijekom kampanje. Diljem Hrvatske smo fokusirani na naš program i ono što želimo ponuditi građanima. Smatramo da je angažman kršitelja Ustava naštetio oporbi", ustvrdio je.

O Turudiću

Novinari su ga pitali o propucanom autu Ivana Turudića.

"Nemam nikakve nove informacije, sve što sam znao na tu temu sam već rekao. Ne znam kad se to dogodilo, na policiji je da utvrdi kada je to bilo. Potpuno je nebitno sve što je Milanović rekao na tu temu. Mjere zaštite nad Turudićem je MUP očito već poduzeo."

O Milanoviću

Milanović je rekao da je on u kampanji i da je odluka Ustavnog suda pucanj u prazno.

"Riječ je o kršitelju Ustava i, dok ne da ostavku, nije relevantan", odgovorio je kratko Plenković.

Novinari su ga pitali da se osvrne na Milanovićevu izjavu da koristi djecu u kampanji.

"Samo ja? Slabo pratite, bili su vam Grbin i Benčić s djetetom. Što bih ja trebao - biti bez djece? Je li neki grijeh ako mi je dijete bilo pred kamerama? Slabo pratite, guglajte malo 'Plenković s djecom' pa ćete vidjeti da to nisam počeo sada raditi. Došao sam sa sinom koji ima dvije godine, koji valjda ima pravo na tatu. Bio je Dan narcisa, bila je subota, došli smo podržati tu akciju..."

O pobuni lokalnih HDZ-ovaca u Dalmaciji

Što se događa u Zadarskoj županiji? Problem je Hrvoje Zekanović, previranja, pitaju novinari. Bune se lokalni HDZ-ovci.

"Mislim da je Zekanović čak i više od toga i to je zaslužio. Zašto? Jer je partner. Bit će i drugih partnera u točkastim koalicijama. Ne vidim problem tu."

O Milanovićevom statusu

Novinari su ga pitali da komentira Milanovićev status na Facebooku u kojem je napisao da "65 hrvatskih ljudi radi za plaću nižu od prosječne".

"Kršitelj Ustava? Nek da ostavku pa možemo u debati sve riješiti. Dok ne da ostavku, on ne postoji u kampanji", odgovorio je premijer.

Pročitajte više