Plenković na upit novinara o plinu: Čovjeku na kraju bude žao činiti dobro

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković nakon sjednice vlade dao je izjavu za medije, a jedna od tema o kojima su ga novinari pitali bila je sporna prodaja plina u HEP-u.

>> Plenković: Grlić Radman je pogriješio, pa što? Važniji je naš paket pomoći građanima

Je li gotov zaključak oko prodaje HEP-ovog plina, pitala je na kraju konferencije novinarka. "Hoćete li nam reći je ili nije ili ćete opet krenuti od...", rekla je novinarka, na što je Plenković dobacio "od Markovih konaka".

"Ne dam da mi skrećete fokus. No way"

"Ne dam vam, jednostavno vam ne dam da mi skrećete fokus. Jagoda, ja Vas užasno cijenim, ali ne dam ni Vama ni drugima da mi od bitnih, velikih, krupnih, korisnih stvari za društvo, ekonomiju, građane svedete stvari na pozitivna odstupanja u trgovini plinom. Ne dam. No way", rekao je Plenković.

"Riječ je o HEP-u i plinu, jako je bitno tko nam vodi tvrtku dok vlada provodi svoje mjere", rekla je novinarka.

"Dok vlada provodi svoje mjere, HEP, koji je 100 posto u državnom vlasništvu i neće biti privatiziran, ne znam tko su ti akteri koji bi to trebali privatizirati, on će biti alat države da građanima i gospodarstvu bude bolje, kao što je i bio", rekao je Plenković.

Novinarka je zatim pitala je li vlada dobila dozvolu od EU za dokapitalizaciju HEP-a, na što je Plenković rekao da tu nema problema.

"Bude čovjeku žao činiti dobro"

"Je li ministar dobio revizorsko izvješće, ono od prije godinu i pol? Već smo zaboravili na to", pitala je novinarka.

"Ovo na kraju bude čovjeku žao činiti dobro, što njih zanima. Što nije? Nevjerojatno. Nevjerojatno", rekao je Plenković i otišao s govornice.

"Mi činimo dobro jer mi hoćemo činiti dobro. A vi hoćete da se govori o onom što je nebitno", rekao je Plenković na odlasku.

Pročitajte više