Plenković: Nadležna tijela će istražiti uzrok požara u Zaprešiću

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas se u uvodu sjednice vlade osvrnuo na požar koji je prije dva dana zahvatio plastičnu masu u skladištu tvrtke Eko Flor u Zaprešiću, rekavši kako će nadležna tijela utvrditi uzrok te da su poduzete sve mjere kako bi se građane izvijestilo o posljedicama.

"Htio bih zahvaliti brojnim vatrogascima interventnim službama. Nije bilo nikakvih žrtava, a naravno da se sve službe bave očitanjem opasnih plinova, tako da su sve mjere poduzete u vezi izvješćivanja naših građana o posljedicama toga požara. A što se tiče stvarnih uzroka, o tome će nadležna tijela i inspekcije provesti svoje aktivnosti", rekao je Plenković.

 

Dotaknuo se i pojave nekoliko slučajeva legionele u KBC-u Zagreb i mjerama koje se poduzimaju kako bi se spriječila daljnja zaraza, o čemu ih je izvijestio resorni ministar Vili Beroš.  "I dobili smo uvjeravanja da se sva adekvatna aktivnost u tom pogledu i poduzima", rekao je.

Podrška Vatrenima

Premijer Plenković, koji je prisustvovao drugoj utakmici skupine B Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Albanije na Volksparkstadionu u Hamburgu, s Vladine sjednice je podržao hrvatske nogometne reprezentativce uoči utakmice s Italijom u ponedjeljak.

"Vjerujemo da će u ponedjeljak biti bolje nego što je bilo ove prve dvije utakmice i evo i izborniku Daliću i kapetanu Modriću i svima ostalima, želimo puno uspjeha i dobru igru idućega tjedna", rekao je.

Premijer je najavio da će u subotu na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Spomen-parku Brezovica kraj Siska, u organizaciji vlade, kao izaslanik biti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman.

Obilježavanjem toga dana, istaknuo je premijer, prisjećamo se važnog datuma iz hrvatske povijesti kada je u šumi Brezovici osnovana prva antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi i odajemo počast hrvatskim antifašistima koji su ustali protiv nacizma i fašizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.