Plenković o dugu veledrogerijama: Mogu oni izdržati, imaju velike zarade, nisu gladni

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković posjetio je danas Karlovac gdje se sastao sa zamjenicom župana koja obnaša dužnost karlovačke županice Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnikom Damirom Mandićem.

Prije toga je na Plitvicama sudjelovao u obilježavanju 30. obljetnice akcije Plitvice. Na Plitvicama je bio i predsjednik Zoran Milanović, no prije premijera. Milanović je ondje ponovno govorio o premijeru.

Među ostalim, Plenković je govorio o dugu veledrogerijama.

"Stalno se ponavljaju iste stvari. Uvijek uoči nekakvih izbora veledrogerije angažiraju PR agencije kako bi radile pritisak u medijima. Ranije smo plaćali dugove, trenutno smo u razgovorima. Zadaća ministra Beroša je da vodi računa o financijama i rashodima. To treba biti prvi korak u rješavanju problema, a sve ostalo, poput doprinosa, je idući korak. Dostavljat će oni lijekove, ne brinite se. Svaki put isto završi", odgovorio je premijer.

Premijer je rekao više puta kako će veledrogerije isporučivati lijekove te da ni jedan građanin neće biti zakinut s dostavom lijekova. Dodao je kako on ne zna da je ikad ikome falilo lijekova.

"Ne mogu odgovarati na hipotetska pitanja. Ne dolazi u obzir isplata u jednom trenutku 3.5 milijarde kuna duga. Što se to dramatično dogodilo danas?" pitao je premijer i dodao kako veledrogerije mogu to izdržati.

"Mogu oni izdržati, imaju velike zarade, ne vidim da su gladni", rekao je premijer o dugu prema veledrogerijama.

Nešto kasnije je rekao:

"Čudo su te PR agencije veledrogerija. Siluju medije da postavljaju ovakva pitanja, angažirat ću ih za vladu", kazao je Plenković.

Pročitajte više