Plenković o Milanoviću: To je sad već nešto za savjetovanje sa specijalistima

Foto: Hina, N1info

PLENKOVIĆ je nakon sudjelovanja na sigurnosnoj konferenciji u Bratislavi komentirao i izjave predsjednika države Zorana Milanovića.

Premijer Andrej Plenković rekao je da predsjednik Zoran Milanović u današnjim izjavama ponovno napada i laže o Plenkovićevoj obitelji i 'dobivanju' stanu na Ksaveru, naglasivši kako su Milanovićeva zavist i kompleksi ''za savjetovanje sa specijalistima''.

Nakon što je predsjednik Milanović jučer spominjao obitelj, odnosno roditelje premijera Plenkovića, i Plenkovićeve oštre reakcije na te navode, Milanović je danas novinarima  izjavio kako će o premijerovoj obitelji govoriti i dalje, ustvrdivši da je to bila "režimska obitelj".

"To je obitelj koja je dobila stan na Ksaveru… ugledni u socijalizmu 1985.? (…) Ugledni u Hrvatskoj tada su bili ljudi režima", rekao je Milanović, koji je sudjelovao na svečanoj sjednici u povoodu Dana grada Zagreba.

"Još jednom napada, laže, kontinuirano laže, čovjek je jedan patološki lažljivac. O mojoj obitelji, za razliku od njegove gdje je dobio društveni stan, moji roditelji su sami kupili stan, na kredit, nije im ga nitko dao u onom sustavu. Sve što bi htio isprati u vezi sebe pripisuje meni. Taj njegov kompleks zavisti koji postaje nevjerojatan, sad je već nešto za savjetovanje sa specijalistima, postaje takav da tu nema ništa neočekivano”, kazao je Plenković, prenosi N1, pa nastavio:

“Nažalost, on takve teze plasira godinama, plasirao ih je 2016. u kampanji gdje sam ga porazio, tog poraza očito njegov kompleks nikako da se riješi. Nakon toga smo porazili njegovog nasljednika, porazit ćemo i druge 2024. godine, a to hoće li on ili ne poštovati Dan državnosti koji je donio sabor, to više nije pitanje za nas, već za hrvatske građane, medije; samo bih se pitao što bi bilo da je to netko iz obitelji HDZ-a tko ne poštuje Dan državnosti."

O podršci Ukrajini

Premijer Andrej Plenković rekao je da među europskim čelnicima nema onih koji smatraju da treba zaustaviti podršku Ukrajini. 

Solidarnost neće prestati, izjavio je Plenković na sigurnosnoj konferenciji GLOBSEC u Bratislavi.

Dodao je da je dio europskih čelnika prije godinu dana imao drugi narativ, no da su danas svi predani podršci Ukrajini, "uz iznimku jednog ili dvojice koji su rezervirani". 

Također je rekao da više nema lidera u Europi koji je u prijateljskim odnosima s "izoliranim" ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Ne vidim kolegu čelnika koji bi rekao da smo dali dosta i da to više nije naš posao“, rekao je Plenković

Pred svima nije htio o Milanoviću

Premijer nije izravno odgovorio na upit voditeljice panel rasprave o drugačijim stavovima hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Ukrajini, kazavši da na međunarodnim forumima izbjegava komentirati takve stvari.

No, istaknuo je to da je parlamentarna većina u Hrvatskoj "na pravoj strani povijesti“. Ta pomoć je Hrvatskoj "refleksna politika“ jer je prošla sličan scenarij kao i Ukrajina, zemlja koja je bila među prvih pet onih koje su priznale hrvatsku neovisnost, prije tadašnjih članica Europske unije, rekao je Plenković.

Pročitajte više