Plenković o novom skandalu sa Žalac: Ne znam ništa o tome

Screenshot: N1

U povodu predsjedanja Kraljevine Španjolske Vijećem EU predsjednik vlade Andrej Plenković sudjelovat će danas na radnom ručku s veleposlanicima država članica Europske unije u Hrvatskoj u jednom zagrebačkom restoranu.

Uoči radnog ručka predsjednik vlade dao je izjavu za medije u dvorištu restorana.

Komentirao je i izlazak nekih BBB-ovaca iz grčkog pritvora. Novinari su ga pitali je li to ta dobra vijest o kojoj je nedavno govorio, je li imao informaciju prije svih ostalih.

"Jesam li bio u pravu? Možete odabrati tri načina: jedan – imao sam sreće, pogodio sam, dva – to je negdje baba Vanga zapisala i tri – nemamo nikakav međunarodni utjecaj. Pa sad vi birajte", rekao je Plenković, prenosi N1.

 

"Najglasniji su ovi koji Boysima nisu pomogli"

"Najglasniji o temi su ovi koji hrvatskim državljanima u Grčkoj nisu pomogli ni na koji način. Oni su najglasniji, najviše komentiraju, a u ovom konkretnom slučaju nisu napravili ništa. Imamo dvije vrste djelovanja hrvatske države i Vlade koju ja predstavljam u ovom slučaju. Prvi je konzularni način djelovanja prema našim državljanima koji se nađu u nekom problemu poput ovog. O njima brine tko? Naše veleposlanstvo i nastoje pomoći najbolje kako mogu", rekao je.

"Drugi način je kad imate ovako neobičnu okolnost, onda vi kao država djelujete prema državi u kojoj se to dogodoilo. Mi smo već u kolovozu bili u Grčkoj, raygovarali s premijerom, ministri s ministrima… Svaku prigodu gdje smo se našli s grčkim predstavnicima smo koristili da bismo inzistirali i radili na tome da se ovo pitanje riješi.

"Ne znam ništa o novim optužbama protiv Gabrijele Žalac"

"Budući da smo mi cijelo vrijeme radili, za razliku od ovih zajedljivaca koji su samo komentirali i nisu činili ništa, onda smo mi na temelju ova tri načela eto sada zajedno kao i zajedljivci sretni što su se počele donositi dobre odluke za hrvatske državljane u Ateni”, dodao je Plenković.

Što se tiče nove optužbu protiv Gabrijele Žalac rekao je da ne zna ništa o tome, već samo ono što je pročitao i čuo iz medija.

Uskoro opširnije

Pročitajte više