Plenković o smjeni župana koji tuče ženu: "To je interna stvar HDZ-a"

Foto: Twitter/ Vlada RH

JUTROS je održana sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja se održala u Slavonskom Brodu.

Uz premijera Plenkovića i potpredsjednicu Dalić te nekoliko ministara iz vlade, na sastanku su i župani pet slavonskih županija.

Među njima je, naravno, i Alojz Tomašević, župan kojeg je žena optužila za obiteljsko nasilje, a koji sjedi prekoputa premijera.

Vlada je na svojem Twitter profilu objavila fotografiju sa sastanka na kojoj se vidi kako župan Tomašević sjedi prekoputa premijera, a objavili su i nekoliko tvitova u kojima poručuju kako je Slavonija konkretan prioritet koji će realizirati.

Plenković je popodne novinarima kratko komentirao susret.

Na pitanje novinarke što je s najavljenom smjenom župana Tomaševića zbog optužbi za obiteljsko nasilje, premijer je kratko odgovorio: "To je interna stvar HDZ-a", piše N1.

Osim toga, Plenković je zadovoljan samim sastankom.

"Mogu izraziti zadovoljstvo što smo u odnosu na prethodni sastanak ubrzali dinamiku ugovaranja sredstava iz europskih fondova, i to za 1,54 milijardi kuna", izjavio je Plenković nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U dogovoru sa Svjetskom bankom za iduću financijsku perspektivu nastojat ćemo imati poseban operativni program koji bi se odnosio isključivo na tih pet slavonskih županija, istaknuo je Plenković.

Najavio je kako će vlada ubuduće posebno raditi na osiguranju sredstava za predfinanciranje razvojnih projekata. Sljedeća sjednica Savjeta najavljena je za veljaču u Virovitici, u sklopu sajma Viroexpo.

Također je najavio da će se 1. prosinca održati sjednica vlade u Osijeku, koja će na dnevnom redu imati 20 točaka koje se odnose na Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz župana Alojza Tomaševića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Alojz Tomašević.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više