Plenković o Vujčićevim mailovima: Kako da ja znam što piše u tuđoj korespondenciji?

Screenshot: N1

PREMIJER Andrej Plenković je na novinarsko pitanje u vezi s njegovom informiranosti o korespondenciji guvernera HNB-a Borisa Vujčića i mlađeg analitičara tvrtke Knighthead izbjegavao odgovoriti, a usput je i napao opoziciju. 

Podsjetimo, na Aktualnom prijepodnevu u saboru zastupnica Možemo! Sandra Benčić postavila je predsjedniku vlade pitanje oko mailova koje je guverner HNB-a Boris Vujčić izmjenjivao s mlađim analitičarom fonda Knighthead Adamom Pieczonkom, koje je objavio N1.

Optužila je Plenkovića da je on omogućio da se tzv. konzultantima Agrokora isplati više novca nego što je bio granični dug dobavljačima jer se odlučilo za roll-up kredit i jer se donio Lex Agrokor. Pitala je Plenkovića je li znao za sastanke Vujčića i konzultanta Knightheada te smatra li da bi guverner Vujčić trebao vladi i saboru odgovarati za to.

"Nisam shvatio odakle uopće ta tema, ali sad mi je jasno. Pitajte to gospodina Vujčića. Kako bih ja znao što piše u bilo čijoj e-mail korespondenciji? Kako da to znam? Drago mi je da zastupnici Možemo! vjerno kopiraju od vas. To mi je šlagvort aktualnog sata. Sad kužim da je zastupnica Benčić plagirala vas", rekao je Plenković i otišao s konferencije. 

Pročitajte više