Plenković obišao Dumovec. "Poslali smo poruku onima koji imaju ljubimce"

Foto: Hina

Predsjednik vlade Andrej Plenković posjetio je sklonište za nezbrinute životinje Dumovec kod Zagreba, koje je dobilo novi objekt, te istaknuo kako je vlada donijela izmjene u Kaznenom zakonu, pa se napuštanje životinja više ne definira kao prekršaj, već kao kazneno djelo. 

Zajedno s ravnateljem zagrebačkog Zoološkog vrta Damirom Sokokom, premijer Plenković obišao je sklonište za nezbrinute i oporavilište za divlje životinje. U Dumovcu je proveden projekt unaprjeđenja i povećanja kapaciteta oporavilišta za divlje životinje te je sagrađen novi objekt, aktivnošću Grada Zagreba, uz potporu Ministarstva gospodarstva, rekao je Plenković. 

Istaknuo je kako je objekt vrijedan tri milijuna eura te je na kvalitetni način osigurao brigu o životinjama koje su napuštene i o kojima brinu djelatnici u Dumovcu.

Plenković je napomenuo da je njegova vlada u svome mandatu donijela i izmjene u Kaznenom zakonu, kojima se napuštanje životinja definira ne više kao prekršaj, nego kao kazneno djelo, a povišene su i kazne za ubijanje i mučenje životinja.

"Dakle, poslali smo poruku onima koji imaju ljubimce da se njima odgovorno bave, da vode računa o njima i da se ne ponašaju na neprimjeren način prema onima s kojima dijele dio svojih životnih godina. I zato je naša poruka da ljudi ne napuštaju životinje, nego da brinu o njima", dodao je Plenković.

Pročitajte više