Plenković preko frizera dobio prijeteće pismo: "Ošišat ću te na nulu"

Foto: Pixsell, screenshot Nacional

Premijer Andrej Plenković, preko frizerskog salona u kojem se šiša, primio je prijeteće pismo, objavio je tjednik Nacional u današnjem izdanju. 

"E Pupovčevo suho zlato… Trebalo mi je neko vrijeme da pronađem gdje se šišaš. Doći ću i ošišati te na nulu iako bih te najradije skratio za glavu…"

Dio je to prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću, što su Nacionalu otkrila dva neovisna izvora. Pismo je napisano na nepune dvije stranice. Uputili su ga, očito, pripadnici rigidne desnice, a potpisano je s "Hrvatski branitelj, Za Dom spremni". Poslano je na adresu salona Neno u Zagrebu, s naznakom "Za Andreja Plenkovića". 

Potpisnik pisma Plenkovića napada zbog knjige Krajina 1991.-1995. te ga naziva "suhim zlatom Milorada Pupovca" i financijerom projekata SNV-a kojima je svrha širenje platforme "srpskog sveta". Pošiljatelj Plenkoviću je među kritikama i prijetnjama spočitnuo i to da je "jeo kroasane i pio šampanjac" dok su se drugi građani borili za Hrvatsku, a u negativnom tonu spomenuo je i Plenkovićevu obitelj te ga je prozvao za izdajništvo, i to, kako tvrdi tjednik, na vrlo vulgaran način. 

Plenković je prijeteće pismo, navodi Nacional, primio prije dva tjedna, a o njemu su ga izvijestili iz frizerskog salona.

Plenković: Ma, ništa to. To se non-stop događa

O prijetnjama su premijera Plenkovića danas upitali novinari na presici.  

''Ma, ništa to. Ma to se non-stop događa. Ne znam tko je ovo pustio u medije. Ne bavimo se puštanjem tih tema u medije. Imam ja svoju jako dobru frizerku i super ekipu gdje ja idem već 40 godina i jako sam zadovoljan kako to uspijevaju", rekao je Plenković. 

O prijetnjama da će ga ošišati na ćelavo je još rekao: "Ma neće, to su ljudi koji imaju kreativne trenutke u raspisivanju tih prijetećih pisama. Ima tko brine o tome, nije ni prvi ni zadnji put, ima toga jako puno."

Božinović: Javnim prostorom se širi takva atmosfera

Sve je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je tijekom obilaska karlovačke policijske uprave izjavio da ne može odgovoriti jesu li pronađene osobe koje su poslale prijetnju premijeru preko frizerskog salona. "Policija postupa prema pravilima službe i prema svemu što je u opisu policijskog posla", odgovorio je Božinović upitan o potrazi za autorima prijetećeg pisma upućenog preko frizerskog salona koji posjećuje premijer. 

"Ima nažalost sve više prijetnji, ne samo prema političarima", rekao je Božinović pa za to optužio "atmosferu defetizma i pesimizma koja se širi javnim prostorom".

"Takva atmosfera", poručio je, "sigurno utječe na labilnije pojedince i onda se oni odlučuju za neke nasilne akte ili prijetnje. Međutim, mi smo učinkoviti i sigurno ćemo takvi i ostati", rekao je Božinović o hrvatskoj policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.