Plenković: Prosječna plaća će biti 1600 eura, povećat ćemo i mirovine

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Uoči središnjeg skupa HDZ-a za 10. izbornu jedinicu, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je novinarima u Splitu kako je uvjeren u izbornu pobjedu na parlamentarnim izborima jer su iza osam godina njihove vladavine ostali konkretni rezultati, uspjeh i društveni razvoj.

"Ova izborna jedinica dat će značajan obol u ukupnoj pobjedi HDZ-a i naših partnera u srijedu. Želimo da Hrvatska nastavi putem rasta, uspješnosti, održivosti, solidarnosti, pravednosti, politike modernog suverenizma s kojim smo realizirali sve strateške ciljeve s kojima smo se dokazali u proteklih osam godina", rekao je Plenković uoči večerašnjeg središnjeg skupa HDZ za 10. izbornu jedinicu.

Istaknuo je kako je na predstojećim izborima na građanima da biraju između onih koji su se iskazali trudom i radom i onih koji "pričaju o kvazi vladi nacionalnog spasa."

Kao glavne ciljeve i ambicije naglasio je kako će HDZ u sljedeće četiri godine raditi na tome da prosječna plaća u Hrvatskoj dosegne 1600 eura, a da minimalna bruto plaća bude 1250 eura. Uz to, dodao je kako je cilj podići prosječnu mirovinu na razinu između 750 i 800 eura.

Bačić: Vlada vodila posebnu brigu o jugu Hrvatske

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i nositelj liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinci Branko Bačić izjavio je kako je HDZ u proteklih osam godina Hrvatsku učinio boljom i uspješnijom. 

"Posljednjih osam godina bile su krizni menadžment te smo osnažili hrvatsko gospodarstvo, vodili smo računa o životnom standardu naših sugrađana i stoga smo uvjereni da će nam građani dati povjerenje", rekao je Bačić.

Dodao je kako je Vlada vodila posebnu brigu o jugu Hrvatske i 10. izbornoj jedinici u kojoj su uvjereni u rezultatski uspjeh.

"Jedino su Andrej Plenković i HDZ politička snaga koja vodi Hrvatsku naprijed i u svakom trenutku brine o svim sugrađanima. Premda su ovi izbori u srijedu, poručujem da ćemo - alkarskim rječnikom - pogoditi u sridu i ponovno preuzeti kormilo Hrvatske" zaključio je Bačić.

Pročitajte više