Plenković prozvao suca iz slučaja zbog kojeg je osuđen HDZ. Ovaj mu odmah odgovorio

Foto: Pixsell/Patrik Macek/Davor Puklavec

SUDAC Vrhovnog suda Ranko Marijan, koji je bio predsjednik Vijeća u slučaju Fimi media, za N1 je odgovorio predsjedniku Andreju Plenkoviću, koji ga je prozvao danas u saboru.

Podsjetimo, Plenković je danas u saboru odgovarao na optužbe oporbe da HDZ i vlada kontroliraju pravosuđe i Državno odvjetništvo.

"Toliko blokiram pravosuđe da je predsjednik Vijeća u Fimi Media bio SDP-ov Ranko Marijan."

"Moram priznati da ja ovako učinkovitog blokatora pravosuđa kao što sam ja nisam sreo, pa ni u Njemačkoj. Tako puno blokiram pravosuđe da nam je predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa u Račanovoj vladi, Ranko Marijan. I, puf, toliko dobro sam blokirao da je potvrdio presudu. Nije čak, uz sav moj utjecaj, ni vratio slučaj na ponovljeno suđenje na županijski sud. Toliko dobro blokiram pravosuđe i DORH da, hops, pet tjedana prije parlamentarnih izbora izleti slučaj Rimac. To je ta šapa na pravosuđu. Pa kolike su te šape, gdje su?!" ironičan je bio Plenković.

Podsjetimo, upravo je u slučaju Fimi Media HDZ postao prva stranka u povijesti neovisne Hrvatske koja je osuđena za korupciju.

"Sve je rečeno u presudi, sviđalo se to nekome ili ne"

Sudac Ranko Marijan za N1 je kratko poručio: "Sve je rečeno u presudi, sviđalo se to nekome ili ne."

Sudac Marijan podsjeća i na to da nije bio "SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa".

"Bio sam, što sam i danas, nestranački", rekao je Marijan.

Pročitajte više