Plenković se hvalio u Bjelovaru: Plaće su realno rasle 37.5 posto

Foto: PIXSELL/Damir Spehar

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima s HDZ-ove liste na izborima za EU parlament, predstavio je u utorak u Bjelovaru program "Hrvatska snažna i važna" istaknuvši da se HDZ zalaže za moderni suverenizam i očuvanje socijalne kohezije.

Premijer i nositelj liste HDZ-a Plenković naveo je glavne ciljeve i dosadašnje rezultate stranke, naglasivši značajan rast plaća hrvatskih građana i ekonomski napredak Hrvatske unatoč inflatornim pritiscima.

"Plaće su realno rasle 37.5 posto"

"Prosječna plaća od listopadu 2016. kada sam prvi puta postao predsjednik vlade RH porasla je sa 575 eura na sadašnjih 1326 eura, što predstavlja realan rast od 37,5 posto", rekao je.

Tijekom dva mandata njegove vlade, dodao je, Hrvatska je iz EU fondova povukla 20,5 milijardi eura, dok je uplaćeno četiri milijarde eura, što znači da je ostvaren pozitivan saldo od čak 16,5 milijardi eura.

Plenković je također spomenuo brojne uspješne projekte na području Bjelovarsko-bilogorske županije, poput izgradnje veteranskog centra u Daruvaru, novog podzemnog skladišta plina koje se gradi u Grubišnom Polju, a posebno je spomenuo brzu cestu od Zagreba prema Bjelovaru i nastavak te ceste prema Virovitici i granici s Republikom Mađarskom.

Hvalio se obnovom daruvarskih i izgradnjom novih bjelovarskih toplica

Kao buduće projekte koji uživaju potporu vlade, premijer Plenković  spomenuo je izgradnju bjelovarskih toplica i obnovu Daruvarskih toplica, kao i izgradnju zgrade Državnog arhiva u Bjelovaru.

HDZ se zalaže za moderni suverenizam i očuvanje socijalne kohezije, poručio je među ostalim Plenković, podsjetivši da je Hrvatska ostvarila svoje strateške ciljeve poput članstva u šengenskoj zoni i uvođenja eura. Naglasio je da je Hrvatska zahvaljujući stabilizacijskom mehanizmu danas otporna na vanjske financijske i ekonomske krize.

"Predstavljamo najbolje kandidatkinje i kandidate izuzetnih kompetencija, znanja i vještina i što je najvažnije, velikog iskustva. Na našoj listi su četiri aktualna zastupnika u EU parlamentu, četiri bivša zastupnika, dva bivša ministra, predsjednik Hrvatske zajednice županija i kolega koji radi u gospodarstvu", rekao je Plenković o kandidatima s HDZ-ove liste za izbore za EU parlament koji će se održati 9. lipnja.

Napomenuo je da će HDZ nastaviti raditi na poboljšanju životnog standarda hrvatskih građana.

Pročitajte više