Plenković se napokon oglasio o Marićevom uhljebljivanju brata i šogora

Foto: Hina

PREMIJER Andrej Plenković se napokon oglasio o slučaju zapošljavanja brata i šogora ministra državne imovine Gorana Marića u Hrvatskim željeznicama.

U kratkoj izjavi za medije, rekao je kako je taj slučaj sam brat ministra Marića razriješio podnijevši u četvrtak ostavku te da se i sam ministar o tome očitovao, čime je slučaj završen.

Aktivnosti ispod razine vlade

"Ja osobno nisam znao da se provodi takva vrsta imenovanja, to su aktivnosti ispod razine vlade. Zatražio da sam izvješće od nadležnog ministra budući da je željeznički sustav u resoru ministra Butkovića i čekam da me o tome izvijesti", rekao je Plenković.
 
Odbivši preciznije komentirati, rekao je kako ne bi ulazio u taj slučaj, prenosi Media servis.

"Ministar Marić je dobio povjerenje kao i ostali članovi Vlade. Mislim da su njegove izjave jučer bile precizne i jasne i ne bih u ovom trenutku ulazio u taj slučaj", dodao je premijer.

Petrov - stručnjak za novinarstvo

Oglasio se i Božo Petrov, objašnjavajući novinarima kako da rade svoj posao.

"Mediji se ne bave onim što je po meni mnogo interesantnije i važnije. Po meni bi bilo vrlo zanimljivo otkriti zašto se to događa baš sada, nakon imenovanja u Podravci. To bi bilo pravo istraživačko novinarstvo, otkrilo bi se puno više toga. Mene ne zanimaju drugi, a o sebi sam sve rekao", poručio je Petrov.

Pročitajte više