FOTO Plenković stigao u Ukrajinu

Foto: Vlada

Predsjednik vlade Andrej Plenković jutros je doputovao u Kijev, gdje će se sastati s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom vlade Ukrajine Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Uz njega je potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kao i hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić.

Sudjelovat će na sastanku

Zajedno s predsjednikom Zelenskim, moldovskom predsjednicom Sandu, slovačkim premijerom Hegerom i slovenskim premijerom Golobom sudjelovat će u Kijevu na sastanku na vrhu ''Buča -  odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini'', u povodu godišnjice oslobođenja Buče. Potom će se održati i zajednička konferencija za medije.

Ujedno će prisustvovati komemoraciji za žrtve ruske agresije, uz ceremoniju podizanja zastave Ukrajine, kao i na dodjeli državnih odlikovanja ukrajinskim braniteljima. Predsjednik vlade Plenković položit će i vijenac pred Zidom sjećanja na poginule za Ukrajinu.

Drugi posjet Ukrajini

Ovo je drugi Plenkovićev posjet Ukrajini od početka ruske agresije 24. veljače 2022. U svibnju prošle godine sastao se u Kijevu s ukrajinskim državnim vrhom, a posjetio je Irpinj i Buču, gdje je svjedočio posljedicama strašnih razaranja u kojima je stradao velik broj ukrajinskih ljudi, poručili su iz vlade.

Pročitajte više