Plenković: Sve osobe u srušenom avionu su hrvatski državljani

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković, u pratnji ministara Beroša i Božinovića, obišao je blizu Lučkog mjesto nesreće sportskog zrakoplova Cessna 182, u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene, te je rekao da su svi putnici bili hrvatski državljani. "Na žalost, jedna je osoba preminula, a ostalima se ukazuje pomoć", izjavio je premijer te zahvalio na brzoj reakciji civilnoj zaštiti, vatrogascima, policiji i medicinskoj skrbi koji su došli na vrijeme, uključujući hitnu helikoptersku službu.

Sve su ozlijeđene osobe zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene. Više od toga ne znamo u ovome trenutku, dodao je premijer. Istaknuo je i da su sve osobe hrvatski državljani. Na mjesto nesreće stigli su i predstavnici agencije za istraživanje nesreća u zrakoplovnom, željezničkom i pomorskom prometu pa će i oni sastaviti svoje izvješće o uzrocima ove nesreće.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se sumnja da je jedna osoba ozlijedila kralježnicu, stoga je podignut helikopter koji će je prevesti u KB Dubrava. Županijski centar 112 izvijestio je da su u 15.47 zaprimili dojavu o padu zrakoplova Cessna 182 mađarskih registarskih oznaka te se u njemu nalazilo pet osoba.

Dvoje lakše ozlijeđenih prevezeno je u Vinogradsku bolnicu, a putnik s ozljedama glave prevezen je na Rebro.

Sat i pol vremena trajalo je lociranje palog zrakoplova, a Marin Lukas, pročelnik stanice HGSS-a Zagreb, rekao je medijima da je riječ o padu zrakoplova koji je služio za transport padobranaca na skokove. "Jedna je osoba poginula, tri su ozlijeđene, dok je jedan putnik prošao bez ozljeda", rekao je Lukas.

Pročitajte više