Plenković: U našem mandatu nikad više zaposlenih, rezultati vlade nisu slučajni

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković predstavio je danas u Vukovaru izbornu listu HDZ-a za EU parlament poručivši da HDZ nakon parlamentarnih izbora želi opet pobijediti i zadobiti povjerenje naroda da politikom modernog suverenizma realizira sve nacionalne interese.

"Zato nam je potrebno da među dvanaestero hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu bude najviše onih koji će biti s liste Hrvatske demokratske zajednice.

Na našoj listi se nalazi šestero zastupnika izabranih u Hrvatski sabor 17. travnja, uključujući četiri aktualna i četiri bivša zastupnika, potpredsjednica Europske komisije, tri bivša ministra, jedan kolega iz gospodarstva. Ja sam odlučio dati posebnu snagu ovoj listi kao predsjednik HDZ-a i vlade ne bi li utjelovili sve europske uspjehe koje smo ostvarili proteklih godina za Hrvatsku", poručio je Plenković.

"U mandatu naše vlade nikad više zaposlenih"

Govoreći o uspjesima i rezultatima svoje vlade, istaknuo je kako je jutros dobio podatak da je u Hrvatskoj 1.722.000 zaposlenih osoba što je najveći broj zaposlenih u Hrvatskoj u povijesti. dok je istodobno nezaposleno samo 88.400 osoba.

"Dakle, u mandatu naše vlade nikad više zaposlenih, nikad manje nezaposlenih i nikad veće plaće uz projektiran rast BDP-a u 2024. od strane Europske komisije 3.3, a mi sami projiciramo 3.5 posto", rekao je Plenković.

"Rezultati vlade nisu slučajni"

Naglasio je da se ti rezultati nisu dogodili slučajno već promišljenom i odgovornom politikom vlade.

Dodao je da će i oporba pokušati polučiti uspjeh na izborima ne bi li 'ublažila poziciju teško poraženih gubitka' na parlamentarnim izborima, kojima, naglasio je Plenković, nije mogao pomoći ni Milanović kao "grubi kršitelj Ustava", nego im odmogao.

"Mi smo ih pobijedili na parlamentarnim izborima, pobijedili smo ih nakon izbora gledajući tu njihovu "tragikomediju traženja iskrica u nečijim očima", a pobijedit ćemo ih i ovoga puta", rekao je Plenković, pozvavši hrvatske birače da na predstojećim izborima za Europski parlament glasuju za izbornu listu HDZ-a.

Zovko: Hrvati u BiH i danas biju bitku i ta bitka nije završena

Željana Zovko zahvalila je Plenkovići na ogromnoj pomoći BiH i Hrvatima u toj državi kako ne bi bili politički dokrajčeni.

"Oni i dan danas biju tu bitku i ta bitka nije završena. Neki dan su nas optužili da je Hrvatska izvršila agresiju i da žrtve Srebrenice govore da je Hrvatska jednaka Srbiji. To neće proći", poručila je Zovko.

Marušić: Kad god je bilo teško tu je bio HDZ

Danijel Marušić ocijenio je da su izbori za EU parlament izuzetno važni za Hrvatsku jer se, ocijenio je,  hrvatske županije, gradovi i općine razviju zahvaljujući EU sredstvima.

"Kad god je bilo teško tu je bio HDZ. Sjetimo se samo prošlogodišnjeg nevremena kada je cijela vlada bila u Otoku i pomogla obnovu stradalih", rekao je Marušić.

Uoči skupa na kojem su predstavljeni i ostali kandidati na izborima za EU parlament s liste HDZ-a, predvođeni Andrejom Plenkovićem položili su vijenac kod Spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te svijeće  na grobove general bojnika Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla, pokopanih na tome groblju.

Pročitajte više