Plenković na Fejsu objavio zadnju poruku prije izbora: Bilo je propusta, žalimo

Foto: Screenshot Facebook

Predsjednik HDZ-a i tehnički predsjednik vlade Andrej Plenković preko društvenih je mreža večeras poručio biračima da o njihovom izboru ovisi daljnji smjer Hrvatske, istaknuvši kako je u proteklih osam godina HDZ-ovog mandata bilo propusta koje su "nastojali ispraviti, kao i pogrešaka pojedinaca, zbog kojih žale."

"No omogućili smo pravosuđu da radi neovisno i slobodnije nego ikada prije jer nitko nije iznad zakona ni Ustava, osobito ne osobe na javnim dužnostima", dodao je u poruci na Facebooku.

Plenković je  poručio i da, za razliku od onih koji bi Hrvatsku izolirali i doveli u političku nestabilnost, nudi sigurnu i pouzdanu Hrvatsku, koja je sve utjecajnija u Europi i svijetu, a istodobno vjerna svojim domoljubnim, narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima, kao i zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja.

''U ovim neizvjesnim globalnim okolnostima jedino Hrvatska demokratska zajednica ostaje jamac očuvanja nacionalnih interesa, kvalitetnijeg života svih građana i konkurentnijeg gospodarstva", stoji u Plenkovićevoj poruci u kojoj poziva na odabir "uspješne, pravednije i stabilnije" Hrvatske.

Dodao je da je u proteklih osam godina bilo obilježeno najvećim krizama nakon Domovinskog rata u kojem se HDZ "trudio što bolje zaštiti standard hrvatskih građana, konkurentnost gospodarstva, a istodobno postići nikad veću zaposlenost, rekordni rast plaća, mirovina i socijalnih naknada."

Dodao je i da su ostvarili većinu svojih obećanja i prioriteta, nabrojivši izgradnju Pelješkog mosta, uvođenje Hrvatske u šengenski prostor, nabavu Rafalea, a pokrenuli su, kaže, i najveći razvojni ciklus diljem Hrvatske.

Drage Hrvatice i Hrvati, u domovini i inozemstvu, drage sugrađanke i sugrađani, uoči predstojećih parlamentarnih izbora, želim vam zahvaliti na dosadašnjem povjerenju na temelju kojeg smo u proteklih osam godina vodili Hrvatsku. U tom razdoblju obilježenom najvećim krizama nakon Domovinskog rata trudili smo se što bolje zaštititi standard hrvatskih građana svih generacija i konkurentnost gospodarstva, a istodobno smo postigli nikad veću zaposlenost, rekordni rast plaća, mirovina i socijalnih naknada. Ostvarili smo većinu svojih obećanja i prioriteta: izgradili smo Pelješki most, uveli smo Hrvatsku u Schengenski prostor i europodručje, a našu sigurnost podigli na novu razinu nabavom modernih borbenih aviona Rafale. Pokrenuli smo dosad najveći razvojni ciklus diljem Hrvatske koja je postala veliko gradilište, gdje se ulaže u vrtiće, škole, bolnice, luke, ceste, mostove, željeznicu, obnovljive izvore energije…Sve je to pridonijelo podizanju razvijenosti Hrvatske sa 62% na 76% prosjeka Europske unije. Bilo je također i propusta koje smo nastojali ispraviti, kao i grešaka pojedinaca, zbog kojih žalimo. No omogućili smo pravosuđu da radi neovisno i slobodnije nego ikada prije jer nitko nije iznad zakona ni Ustava, osobito ne osobe na javnim dužnostima. U srijedu 17. travnja o vašem izboru ovisit će daljnji smjer razvoja Hrvatske u naredne četiri godine. Na temelju naših dosadašnjih postignuća, kao i programa „Za sve izazove“ pozivam vas da nam obnovite svoje povjerenje. U svojoj izbornoj jedinici, glasajte za listu HDZ - Hrvatska demokratska zajednica i naših partnera. Za razliku od onih koji bi Hrvatsku ubrzo izolirali i doveli u političku nestabilnost, nudim vam sigurnu i pouzdanu Hrvatsku, koja je sve utjecajnija u Europi i svijetu, a istodobno vjerna svojim domoljubnim, narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima, kao i zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja. U ovim neizvjesnim globalnim okolnostima jedino Hrvatska demokratska zajednica ostaje jamac očuvanja nacionalnih interesa, kvalitetnijeg života svih građana i konkurentnijeg gospodarstva. Izaberite uspješnu, pravednu i stabilnu Hrvatsku! #ZaSveIzazove

Posted by Andrej Plenković on Monday, April 15, 2024

>> VIDEO Plenković večeras vikao pred HDZ-ovcima: Nek hrvatski narod kazni Milanovića

Pročitajte više