Plenkovićev ministar ponosno reklamira žestoko alkoholno piće

Foto: PR foto, Facebook

MINISTAR rada i mirovinskog sustava Marko Pavić bio je prošlog vikenda na zabavi koju je priredio Jameson, poznati brend viskija, a fotografija novopečenog ministra u odijelu našla se i u prigodnom PR materijalu. Tako su mnogobrojni hrvatski mediji izvijestili o tom događaju, uz posebnu napomenu da je ondje bio ministar rada.

"To je bilo ministrovo slobodno vrijeme"

Ministar zadužen za pregovore sa sindikatima i mirovine spremno je pozirao ispred loga Jamesona i tvrdi da u tome nema ništa sporno. Kako nam kaže, ondje je bio u slobodno vrijeme, a u slobodno vrijeme ministar se valjda može zabavljati i fotografirati za potrebe slanja PR materijala koji reklamira žestoko alkoholno piće.


"Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u spomenutom je klubu bio u svoje privatno vrijeme", kažu nam iz ureda Ministarstva odgovarajući na naš upit. Na direktan upit je li dobio poziv Jamesona, ministar Pavić nije htio odgovoriti, no tvrdi da nije primio nikakvu protuuslugu za pojavljivanje na partiju gdje se točio viski.



Pavić: Nije bilo nikakve protuusluge

"Najoštrije odbacujemo konstrukcije i insinuacije u kojima se spominju bilo kakve protuusluge", kažu iz Ministarstva rada i socijalne skrbi. Iz Grizli komunikacija koje su fotografije ministra Pavića slali redakcijama na objavu kažu nam da se ministar slučajno zatekao na eventu te je "bio toliko ljubazan da pristane na fotografiranje".

"Nema nikakve protuusluge niti aranžmana, nego je u priopćenju naveden kao jedan od poznatih sudionika uz Vlahu Orepića, Kristinu Šalinović, Vlatka Štampara i druge koji su se također fotografirali na eventu", kažu iz Grizlija na kraju.

Veća duša i od viteza Reinera

Zanimljivo je da se Pavić našao u PR objavama na kojima je pisalo da je na zabavi bilo puno poznatih osoba, no teško da se Pavić može ubrojiti u slavne osobe. Pavić je HDZ-ovac koji je prije stotinu dana postao novi ministar rada i mirovinskog sustava. O njemu se nije puno znalo kada je ušao u vladu, a zna se još manje otkako je ministar.

Njegova službena Facebook stranica otkriva kako je riječ o vrlo osebujnoj osobi. Ministar Pavić tako je gotovo sa žaljenjem obavijestio javnost da mu je završio godišnji odmor, da nije mogao biti u Kninu jer je u isto vrijeme bio izaslanik predsjednice u Iranu (što je tamo radio, nije pojasnio), a često objašnjava svoje obiteljske korijene, čestita ljudima imendane i dijeli osobne impresije.

No, krenimo redom.



"Nakon blagdana Velike Gospe, kojeg sam proveo i proslavio s obitelji u Imotskom, mojim Ričicama i Prološcu koji tada slavi svoj Dan općine, vratio sam se u Zaton koji je bio ugrožen požarom. Velika hvala vatrogascima, vojsci i svim žiteljima koji su nadljudskim naporima jučer i noćas uspjeli obraniti naš Zaton kraj Šibenika od vatre i to još rade", napisao je ovog ljeta ministar Pavić "nadahnuto", baš nekako po uzoru na viteza Željka Reinera koji je nakon dva dana negdje u tuđini saznao vijest o požarima pa su ga uhvatili tuga i bol.

"Nisam mogao osobno pomoći"

Ministar je napisao kako je srećom sve završilo bez ljudskih žrtava, no uz velike materijalne štete u maslinicima i vinogradima koji su potpuno izgorjeli. Pomogao bi i on osobno gasiti, ali eto, nije bilo mogućnosti.

"Reakcija svih službi je bila više nego adekvatna. Hvala zapovjedniku Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije Darku Dukiću na odličnoj organizaciji, glavnom vatrogasnom zapovjedniku Tucakoviću, županu Goranu Pauku i gradonačelniku Šibenika te njegovim zamjenicima Paško Rakić i Danijel Mileta ujedno i predsjedniku Stožera za obranu i spašavanje Grada Šibenika, vojsci i potpredsjedniku Damiru Krstičeviću, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje i ravnatelju Lozančiću koji su svi osobno jučer bili u Zatonu i na požarištu. Posebice hvala Volimiru Miloševiću zapovjedniku JVP Šibenik i Boris Dukić našem predsjedniku MO Zaton i zapovjedniku DVDa Zaton koji su proveli zadnje dvije noći na požarištu. Nisam jučer mogao osobno puno pomoći no svakako ću održati svoje obećanje gosp. Darku Dukiću i vatrogascima Šibensko-kninske županije da ćemo u miru sjesti te da ću njihova razmišljanja o poboljšanju sustava prenijeti kolegama u Vladi", napisao je stranački vojnik Pavić i skupio malo više od 180 lajkova.

Lijepe uspomene iz Lobora

Na njegovoj Facebook stranici gotovo je najmanje postova koji se tiču njegova resora, Ministarstva rada, a većinom se radi o dojmovima s njegovih putovanja koji su prožeti vjerskim motivima, pogotovo kad ministar Pavić čestita imendane.



"Drage Loborke i Loborci, od srca vam čestitam Dan Općine Lobor i blagdan sv. Ane. Zahvaljujem vam na gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici koju ste mi ukazali danas kao ministru, ali i nedavno kao državnom tajniku. Posebno hvala načelnici Ljubica Jembrih, zamjeniku Josipu Horvatu i predsjedniku Općinskog vijeća Mirku Martinušu, želim im puno sreće u radu na dobrobit svih stanovnika ovog predivnog kraja. Uz Lobor me vežu lijepe uspomene i dugogodišnja prijateljstva, posebno s Miroslav Smetiško, mojim glavnim savjetnikom i istinskim promotorom ovoga kraja koji predano radi kako bi Lobor bio prepoznat u svim našim krajevima. Svim Anama, Janama i Joakimima želim sretan imendan", napisao je Pavić na svom Facebook profilu.

Obiteljski korijeni ministra Pavića

No nije samo riječ o Danu Općine Labor, stigao je ministar Pavić ovog ljeta i na proslavu Dana Grada Imotskog.



"Neizmjerna mi je čast bila jučer biti dijelom proslave Dana Grada Imotskog i svetkovine gospe od Anđela prigodom 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Osmanlija. Od srca zahvaljujem na gostoprimstvu gradonačelniku i prijatelju Ivanu Budaliću na pozivu kojeg mi je uputio prije mjesec dana kada sam imao priliku u Imotskom predstaviti program zapošljavanja žena „Zaželi“ vrijedan preko 400 milijuna kuna. Ujedno hvala i gvardijanu fra Kristianu Stipanoviću te predsjedniku Gradskog vijeća Perici Tucaku. Nije tajna da me uz Imotski i Imotsku krajinu veže posebna nit – moji Ričički korijeni. Porijeklo je ujedno i odgovornost svih nas koji se osjećamo povezani s krajinom da nešto i napravimo za taj kraj, a posebice u zapošljavanju i zadržavanju mladih. Još vam jednom čestitam Dan Grada i blagdan Gospe od Anđela!", napisao je Pavić.

Ministar rada morao u Iran umjesto Kolinde!?

Osobit je Pavićev doživljaj Dana domovinske zahvalnosti. Naime, Pavić je bio posebno nesretan jer ove godine nije mogao prisustvovati proslavi u Kninu zato što je bio posebni izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Iranu!?

Zašto je točno baš on - hrvatski ministar rada koji je tek zasjeo u svoju fotelju - bio na inauguraciji iranskog predsjednika nije jasno, no pročitajmo njegov sastavak za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.



"Nažalost danas ne mogu biti kao svake godine u Kninu jer sam u Iranu kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na inauguraciji iranskog predsjednika Rouhanija. No na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te na Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se veličanstvene vojnoredarstvene akcije „Oluja“. Toga dana poražena je politika agresije i okupacije, a pobijedila je sloboda, pobijedio je mir. Sretan sam što s vama mogu podijeliti vijest da će se uskoro mome timu pridružiti posebni savjetnik koji će se baviti braniteljskim pitanjima u nadležnosti našeg ministarstva. Vjerujem da ćemo time nastaviti i poboljšati suradnju s našim braniteljima. Danas se s ponosom sjećamo i izražavamo zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, i njihovim obiteljima, koji su dali svoje živote za Hrvatsku. Sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja!", napisao je Pavić na svom Facebooku.

Završio mu godišnji

Paviću, koji je na mjesto ministra došao kao državni tajnik u lipnju ove godine, 22. kolovoza završio je godišnji odmor. Kako to znamo? Pa objavio je to na Facebooku.



"Završio je godišnji odmor te smo radni tjedan u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava započeli s predstavljanjem programa za zapošljavanja žena "Zaželi" u Gorskom kotaru i Ravnoj Gori", napisao je Pavić na Facebooku.

Pročitajte više