Pleterova direktorica optužena zbog zlostavljanja na poslu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, DUZS

VESNA STAJČIĆ novo je ime opterećeno aferama na platnoj listi Pletera, državne firme koja je od chefova volontera preuzela kuhanje na potresom pogođenim područjima.

> Procesuirani HDZ-ovac uhljebljen kao šef Pleterovog restorana. Tamo je prije pjevao

Riječ je o direktorici Sektora upravljanja i održavanja te diplomiranoj inženjerki arhitekture, kako stoji na službenim stranicama ove državne firme. Protiv Stajčić Općinski sud u Sisku u listopadu prošle godine potvrdio je optužnicu zbog kaznenog djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja - zlostavljanja na radu. 

Dakle, Stajčić je optužena zbog mobinga na radnom mjestu i to dok je bila šefica Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije. Ako se dokaže da je kriva, prijeti joj i do dvije godine zatvora. Optužnica je podignuta nakon što je istragu provelo sisačko Općinsko državno odvjetništvo. A prijavila ju je Ana Lovrić, bivša snaha Marine Lovrić Merzel, bivše SDP-ove sisačke županice kojoj se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi za primanje mita, pranje novca i niz malverzacija s javnim novcem.

Lovrić je Stajčić prijavila zbog nasrtaja, a sve je završilo i u policijskom zapisniku nakon što su organi reda i mira izašli na intervenciju. 

Kao i uhljebljeni i procesuirani HDZ-ovac Goršić, Stajčić je radila u MORH-u

Stajčić je, slično poput Željka Goršića, procesuiranog HDZ-ovca uhljebljenog kao šefa Pleterovog restorana, radila u MORH-u gdje je bila član Uprave za graditeljstvo te gdje je stigla iz Ministarstva prostornog uređenja. Nakon toga prešla je u Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, dok je njen šef tada bio današnji pomoćnik šefa Civilne zaštite Damir Trut. Stajčić je tamo vodila opće poslove, a odgovarala je i za računovodstvene poslove. 

U Sisačko-moslavačku županiju stigla je 2015. godine na mjesto ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje te županije. Iznenada je napustila tu funkciju 2017. godine kada se i dogodio slučaj zlostavljanja na radu. Iz Županije su tad samo kratko priopćili da je dobila sporazumni prekid radnog odnosa te da je prestala raditi 15. studenoga 2017. godine. 

Nije jasno kada je i pod kojim okolnostima stigla u Pleter te jesu li u toj državnoj firmi bili svjesni njezine optužnice prilikom zaposlenja. Zbog toga smo Pleteru poslali službeni upit o svemu navedenome. Odgovor ćemo objaviti ako ga i kada dobijemo.

Pročitajte više