pliva tvrdi da je upoznala sindikate s planovima restrukturiranja

Pliva je upoznala sindikate i zaposlenike o planovima za restrukturiranje kojima je cilj smanjenje troškova i povećanje produktivnosti, pa sindikalne tvrdnje smatra dezinformacijama koje otežavaju situaciju, priopćeno je poslijepodne iz Plive.

Pliva je potvrdila da u dijelovima tvrtke planira smanjenje broja zaposlenih za oko 10 posto ili oko 650 zaposlenika, ali ne samo u Hrvatskoj nego na razni Grupe, tj. i u Poljskoj, Njemačkoj i drugim tržištima.

U Indiji, jednoj od 30-tak zemalja Plivina tržišta, radi manje od deset zaposlenika i ondje se na planira zapošljavanje novih ljudi kako tvrdi sindikat, kaže su u priopćenju.

Pliva je odbacila tvrdnje da isplatom otpremnina zakida državu jer kaže da su prema kolektivnom ugovoru otpremnine do 6 tisuća kuna neoporezive.

Također, sjedište Plive ostaje u Hrvatskoj i nikamo se ne seli, priopćeno je.

Pliva je uvijek bila sinonim za sigurnost pa je razumljivo da promjene plaše, kaže se u priopćenju i dodaje: Svjesni da je riječ o bolnom procesu trudimo se što je moguće više te negativne procese ublažiti.

Sindikati su danas optužili Plivu da u ovoj godini namjerava otpustiti oko 650 radnika, te da kani u Indiji otvoriti nova radna mjesta.

Također, rekli su da Pliva namjerava premjestiti dijelove i sjedište tvrtke u inozemstvo.

Zamjerili su upravi da je kroz isplatu otpremnina zakinula državu za oko 10 milijuna kuna.

Pročitajte više