PLJAČKA BANKE U DRVARU Lopovi sa strojnicom upali u banku, ranili policajca i pobjegli u Audiju

Screenshot: YouTube

U TIJEKU je velika potraga za najmanje trojicom naoružanih i opasnih razbojnika koji su jučer ujutro opljačkali banku u Drvaru i pritom ranili policajca, prenosi portal Blic.

Glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je da su jučer oko 7:30 ujutro dobili dojavu da je u tijeku pljačka banke Intesa Sanpaolo.

Ranili policajca i pobjegli

"Nakon dolaska na mjesto događaja razbojnici su počeli pucati na policiju i pritom teško ranili jednog od naših službenika", izjavio je Vrdoljak.

Nakon toga su pobjegli automobilom Audi A4 splitskih registarskih oznaka. Policija je krenula za njima i u Oštrelju pronašla zapaljeni Audi.

Sumnja se da ih je u Oštrelju, 15 km udaljenom od Drvara, čekao još jedan sudionik s drugim vozilom.

Najvjerojatnije se radi o organiziranom kriminalu

Izvor blizak istrazi je izjavio da se vjeruje kako se radi o organiziranoj grupi kriminalaca kojoj ovo sigurno nije prva pljačka.

"Najvjerojatnije su dolazili i ranije kako bi promatrali banku. Došli su rano ujutro i sakrili se u blizini. Čim su se radnici smjestili, uletili su unutra i prijeteći strojnicom natjerali radnicu da legne na pod te pokupili 300 000 maraka".

U petak je u banci trebala biti veća količina novca jer je početak mjeseca te počinju isplate plaća.

Sumnja se da su opasni razbojnici došli iz Hrvatske


Izvor je izjavio da su razbojnici vrlo opasni jer su bez ikakvog straha zapucali na policiju i nije ih uplašila činjenica da se policijska postaja nalazi samo 150 metara od banke.

"S obzirom na to da u posljednjih desetak godina nije bilo slične pljačke u Drvaru i susjednim mjestima, inspektori sumnjaju da su razbojnici došli iz Hrvatske".

Odraz države u kojoj "razbojnici slobodno haraju ulicama"

Gradonačelnik Drvara Goran Broćeta izjavio je da je stanovništvo uznemireno i da sigurnost u Drvaru nije zadovoljavajuća.

"Ovakve stvari pokazuju kakva je država u kojoj razbojnici haraju ulicama i otimaju sve što im se učini zanimljivim", rekao je.

Kao u kaubojskim filmovima

Dodao je da se pljačka dogodila u vrijeme kada djeca idu u školu i da se sve odvilo kao u kaubojskim filmovima.

U vatrenom okršaju s razbojnicima policajac iz Drvara je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu trbuha.

Ranjeni policajac na liječenju u Splitu

Hitno je prevezen u KBC Split gdje je zadržan na liječenju.

Jedan od policajaca rekao je da im u bolnici nisu htjeli ništa reći o njegovom stanju i nadaju se da će biti dobro.
 

Pročitajte više