Pljačkaš Imex banke: Umirovljeni branitelj, propali vlasnik kafića, uništila ga kocka i kamatari!

SPLITSKA policija uhvatila je razbojnika iz Imex banke, koji je prošlog tjedna iz pištolja u nogu ranio zaštitara Zdenka Miloševića.

Pljačkao, a mirovina znatno iznad hrvatskog prosjeka

Radi se o Zdravku Š., koji je svojedobno držao kafić na Skalicama. Inače je umirovljeni branitelj, sa mirovinom znatno iznad hrvatskog prosjeka. Izgleda da je upao u probleme sa kockom i dugovima. Zadužio se i kod kamatara i kod banaka, ali probleme nekim normalnim putem očito nije uspio riješiti. 

Sumnjiče ga i za upad u poštanski ured na Blatinama, kojeg je opljačkao nakon neuspješnog prepada u Imex banci te razbojstvo istog ureda iz srpnja 2007. godine. Ta kaznena djela je priznao, no policija sumnja da to nije sve.

Nađeno oružje i 30 tisuća kuna

Na kriminalističkom istraživanju i dalje se nalazi 35-godišnji M. M., kojeg terete za pomaganje i prikrivanje. Kod njih dvojice, policija je pronašla tri pištolja, ručnu bombu, nekoliko noževa, mnoštvo municije i nekih 30-ak tisuća kuna. Pravu "siću", jer je u dvije pljačke pošte na Blatinama odneseno više od 180 tisuća kuna.

Zdravka Š. priveli su istražnom sucu. Prijavili su ga za razbojstva, dok je ranjavanje zaštitara okvalificirano kao pokušajem teškog ozlijeđivanja.

Pročitajte više