Pljačkašima FINA-e 6 godina zatvora

VRHOVNI SUD RH, odlučujući o presudi zlatarskog Županijskog suda, osuđenima Tihomiru Patalenu (45) iz Zagreba i Elvisu Kalaču (29) iz Čakovca povisio je kaznu na šest godina zatvora za svakoga zbog pljačke poslovnice FINA-e u Oroslavju.

Razbojnicima je kazna povećana za po godinu i 9 mjeseci, budući da su na zlatarskom Županijskom sudu potkraj travnja prošle godine kažnjeni svaki sa 4 godine i 3 mjeseca zatvora, javlja Vjesnik.

Osuđeni su jer su 6. kolovoza 2003. godine maskirani i naoružani, sa još dva nepoznata razbojnika, počinili razbojstvo u poslovnici Fine u Oroslavju. Bacili su kamen u staklo ispred blagajničkog pulta i prijeteći smrću zaposlenicama odnijeli oko 286 tisuća kuna. Automobil kojim je izvršena pljačka ostavili su na Sljemenu, gdje ga je i pronašla policija.

Kalač i Patalen uhićeni su 5 mjeseci kasnije nakon završene kriminalističke obrade. Podsjetimo, ni prvostupanjski sud nije povjerovao optuženicima koji su tvrdili da nemaju ništa za razbojstvom u Oroslavju te da su se u to vrijeme nalazili na drugim mjestima: Patalen kod prijatelja u Rogaškoj Slatini, a Kalač na proslavi rođenja prijateljeva sina u jednom čakovečkom kafiću. Sud nije povjerovao ni svjedocima, prijateljima optuženih, koji su potvrdili njihove priče, pružajući im naizgled vjerodostojan alibi.

Kako javlja Vjesnik,Patalen i Kalač pravomoćnost presude dočekali su u pritvoru u kojemu se nalaze već više od dvije godine.

B.S.

Pročitajte više