Po devet godina zatvora za ubojstvo noćnog recepcionara

VIJEĆE Županijskog suda u Puli pod predsjedanjem sutkinje Dorijane Dolenec-Kujundžić proglasilo je krivim Kristijana Valentu (22) iz Brkača i Sinišu Miličevića (21) iz Rijeke za razbojništvo i ubojstvo noćnog recepcionara Alda Hrvatina (48) koje se 18. travnja prošle godine dogodilo u hotelu "Mirni" u Istarskim toplicama.

Prvooptuženi je Valenta za kažnjivo djelo razbojništva osuđen na kaznu zatvora od četiri godine a za ubojstvo na šest godina te mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od devet godina i šest mjeseci.

Drugooptuženi Miličević kažnjen je za razbojništvo s tri a za ubojstvo sa šest godina i šest mjeseci te mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od devet godina.

Oni su, po optužnici, noću 18. travnja najprije svezali recepcionara Alda Hrvatina samoljepivom vrpcom a onda iz hotelskog sefa ukrali veliku svotu novca, a noćni je recepcionar ujutro pronađen mrtav.

Inače, Valenta je radio u hotelu "Mirni" kao kuhar a Miličević kao maser. Tijekom suđenja Valenta je tvrdio da je nevin i nijekao je sve točke u optužnici, a Miličević je priznao zločin.

(Hina) dspo sp

Pročitajte više