Pobjegla s nogometašima u Zagreb pa unajmila batinaše da prebiju suprugovu obitelj

DESETAK mladića u dobi između 20 i 25 godina, naoružanih noževima i teleskopskim palicama, jučer je oko 15 sati ispred dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu napalo i brutalno pretuklo obitelj Granić iz Imotskog.

Zagrebačka je policija zbog tog premlaćivanja uhitila i prijavila dvojicu nogometaša, niželigaša Antu Anića i Antu Blaževića.

Do napada je došlo zbog obiteljskih nesuglasica i pitanja skrbi nad malodobnim djetetom, a batinaše je navodno, prema pisanju Jutarnjeg lista, unajmila majka djeteta kojeg je obitelj Granić došla posjetiti.

Naime, Jakov Granić, koji je sa sinom Nikolom i nećakom Petrom došao u posjet trogodišnjem nećakovom sinu rođenom u izvanbračnoj vezi sa 18-godišnjom Kristinom, ispričao je kako je Centar za socijalnu skrb odlučio da dijete pola mjeseca bude kod majke, a pola kod oca, ali je Kristina, koja je bila problematična i imala je problema s drogom, 27. veljače uzela dijete i pobjegla u Zagreb s nogometašima s kojima se spetljala dok su bili na posudbi u jednom imotskom klubu.

"Dijete je završilo u bolnici i mi smo došli u posjet. Ona je vjerojatno mislila da će Petar doći sam tako da ga njezini dečki mogu dočekati i ubiti. Međutim, kao da sam znao da bi moglo biti problema pa sam i ja sa sinom došao", ispričao je Jakov Granić, dodajući kako su ih batinaši mlatili šakama i palicama te kako su se razbježali nakon što je on počeo vikati "Evo policije!".

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više